Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Δίκαιος νικητής ο ΠΑΣ

Οι Γιαννιώτες «άλωσαν» το Κλεάνθης Βικελίδης

Το γκολ του Γιαννιώτα (54’) δεν έφτασε για τον Άρη, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να εκμεταλλεύεται το προβάδισμα και το επιβλητικό του πρώτο ημίχρονο κι έτσι να φεύγει με το πρώτο του «διπλό» (1-2) από το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ίλιτς (11’) και Ψυχογιός (27’ αυτ.) τα τέρματα των φιλοξενούμενων, που ανέβηκαν στην 6η θέση της Σούπερ Λίγκας.

Από ένα ημίχρονο για κάθε ομάδα, με το πρώτο να είναι καθοριστικό για την έκβαση της αναμέτρησης. Ο ΠΑΣ κυριάρχησε σημείωσε δύο γκολ και θα μπορούσε να είχε ακόμη πιο ευρύ προβάδισμα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντε Βινσέντι που είχε και δοκάρι μόλις στο 3’. Στο δεύτερο μέρος ο Άρης αντέδρασε, μείωσε με τον Γιαννιώτα, πίεσε μέχρι το τέλος για την ισοφάριση, αλλά ο Φεγκρούς κράτησε τους Ηπειρώτες στα δύσκολα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με κινητήριο μοχλό τον Ντε Βινσέντι ξάφνιασε… δυσάρεστα τον Άρη μέσα στην έδρα του. Με τον Αργεντινό να κάνει παιχνίδι και τους Γεωργίου, Ίλιτς άξιους συμπαραστάτες αναστάτωσε αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή και δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για το «διπλό». Η προειδοποιητική βολή ήρθε από δική του προσπάθεια, με το δυνατό σουτ που έπιασε να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Την ίδια στιγμή ο Άρης -αν και με σημαντικές επιστροφές στην σύνθεσή του- δεν μπορούσε να βρει ρυθμό κι ούτε να κοντρολάρει αυτόν που προσπάθησε κι εν τέλει επέβαλε ο ΠΑΣ.

Η… κατηφόρα άρχισε με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών. Με ενέργεια του Κοροβέσιου από αριστερά και επωφελούμενος από την αδυναμία των αμυντικών να διώξουν την μπάλα με ασφάλεια από την περιοχή, ο Ίλιτς με σουτ στην κίνηση από πλάγια θέση «υποχρέωσε» τον Βελλίδη να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα. Ο Άρης δεν είχε απάντηση στο γκολ που δέχθηκε, συνεχίζοντας να δυσκολεύεται απέναντι στους πολύ καλά στημένους Ηπειρώτες.

Ο Ντε Βινσέντι κι οι συμπαίκτες του ανέβαζαν την πίεσή τους, η οποία τους απέφερε και δεύτερο γκολ με τον Ψυχογιό να προσπαθεί να διώξει προ του Ίλιτς, αλλά άθελά του να σημειώνει αυτογκόλ και να βάζει ακόμα πιο δύσκολα στην ομάδα του για την συνέχεια. Ο Νίκος Πασσιαλής έκανε την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο για να αλλάξει την κατάσταση, περνώντας τον Κανούλα (αντί του Οικονομόπουλου) κι γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 με τον νεοεισελθόντα δίπλα στον Αγκάνθο στην επίθεση. Ωστόσο ο ΠΑΣ είχε πάρει φορά, απειλώντας από μέση και μακρινή απόσταση, ενώ δεν κακώς δεν μέτρησε γκολ του Ίλιτς.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης ισορρόπησε και ανέλαβε τα ηνία του αγώνα. Λίγο αφότου διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι του Φεγκρούς στον Γιαννιώτα, ο νεαρός επιθετικός το πήρε επάνω του, εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του, ξέφυγε άνετα από τον Πάντο και με ιδανικό τελείωμα μείωσε και έβαλε την ομάδα του στο παιχνίδι. Η πίεση πια μεταφέρθηκε στην πλευρά του ΠΑΣ, που γύρισε πίσω για να διασφαλίσει το προβάδισμά του. Μολονότι ο Άρης είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες δεν κατάφερε να νικήσει τον Φεγκρούς, που όποτε χρειάστηκε ήταν σε ετοιμότητα.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...