Ηλεία: Μεταβολή του καιρού Δευτέρα και Τρίτη με ισχυρές καταιγίδες

Thunderstorm
Ηλεία: Ούτε άνοιξη... με 23oC το Σάββατο - Ανάλογες συνθήκες την Κυριακή - Κακοκαιρία από την Δευτέρα

Ζέστη για την εποχή επικράτησε το Σάββατο στην Ηλεία με λιακάδα και τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 23 βαθμούς Κελσίου. Εκμεταλλευτείτε για εξωτερικές εργασίες
την σημερινή ημέρα καθώς από αύριο Δευτέρα ο καιρός αλλάζει.


Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία σε τίτλους:

1. Σταδιακή μεταβολή από την Δευτέρα. Ισχυρές καταιγίδες τη νύχτα προς Τρίτη. Σταδιακή βελτίωση την Τετάρτη.
2. Πτώση της θερμοκρασίας λόγω των φαινομένων, όχι όμως ουσιαστική μεταβολή, πάνω-κάτω στους 20oC.
3. Ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί έως θυελλώδεις 8 μποφόρ την Δευτέρα. Νότιοι-νοτιοδυτικοί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 την Τρίτη.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.

Σήμερα Κυριακή 18/11, λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, από το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία τη νύχτα και νωρίς το πρωί γενικά 11 με 12 και τοπικά 8 με 9, το μεσημέρι στους 21 με 22 βαθμούς, τοπικά 23. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς μεταβλητοί, από το βράδυ νοτιοανατολικοί σε σταδιακή ενίσχυση.

Επιδείνωση του καιρού την Δευτέρα 19/11. Περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, φαινόμενα τα οποία σταδιακά από το απόγευμα θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Η θερμοκρασία λόγω των φαινομένων δεν θα ξεπεράσει τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί δεν περιμένουμε να πέσει κάτω από τους 11 με 10 και αυτό στις ορεινές περιοχές, στα πεδινά θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί θυελλώδεις έως 8 μποφόρ.

Την Τρίτη 20/11, θα επικρατήσει κακοκαιρία με καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Τετάρτη 21/11, αρχικά τοπικές βροχές με σταδιακή παύση των φαινομένων από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, στους 20 με 21, νωρίς το πρωί στους 8 με 9 και αυτό μόνο στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί ασθενείς.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Πέμπτη 22/11 δεν προβλέπονται βροχές. Η θερμοκρασία παραμένει σε υψηλά επίπεδα στους 21 με 22 βαθμούς. Πέφτει λίγο τη νύχτα και νωρίς το πρωί 10 με 11 τοπικά 6 με 7 βαθμούς. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ