Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ
ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΖΑΪΜΗ  39
27100     ΠΥΡΓΟΣ
elme.ilei@gmail.com
http://elmeilei.wordpress.com/

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηλείας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και στους Δήμους και στηρίζει τις αποφάσεις τους για κινητοποιήσεις.

Τα μέτρα και το πολυνομοσχέδιο, που μόλις πρόσφατα ψηφίστηκαν στη Βουλή από τη μνημονιακή Κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κατ’ εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ περνούν βαριές αλυσίδες στο λαό. Χτυπούν όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.  Τους οδηγούν πίσω ολοταχώς, στον εργασιακό μεσαίωνα.
Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στη Δημόσια Διοίκηση, τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄βαθμού για μονίμους και αορίστου χρόνου συναδέλφους θεμελιώνουν συνθήκες τρόμου, καταναγκασμού και πογκρόμ μαζικών απολύσεων. Συγκεκριμένα:
·       προωθούν πάνω από 30.000 απολύσεις δημ. υπαλλήλων μέσα στο 2013 και 150.000 μέχρι το 2015.
·       οδηγούν μέσα σε 5 μέρες σε απόλυση – μέσω διαθεσιμότητας – όλους τους ΔΕ υπαλλήλους ΙΔΑΧ των διοικητικών ειδικοτήτων, που δεν προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ή άλλου διαγωνισμού.
·       με μετατάξεις οδηγούν σε απόλυση – μέσω διαθεσιμότητας – όλο το πλεονάζον προσωπικό, του δημοσίου, των ΟΤΑ, των Νομικών Προσώπων, Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, μετά την αξιολόγηση και την κατάργηση των οργανικών θέσεων.
·       μετατάσσουν υποχρεωτικά, δηλαδή απολύουν  τους υπαλλήλους, που εργάζονται στους ΟΤΑ, των οποίων  τα οικονομικά βρίσκονται στο «κόκκινο».
·       περιορίζουν τη διάρκεια ισχύος των πινάκων διοριστέων του ΑΣΕΠ σε 3 χρόνια.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και όλο τον λαό να συμπαρασταθεί στον αγώνα των εργαζομένων στην Περιφέρεια και τους Δήμους και να ενισχύσει τις κινητοποιήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...