Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ηλεία: Η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη δίπλα σε αυτούς που οι άλλοι ξέχασαν


allile1.JPGΔίπλα στους απόμαχους της ζωής, στους ανθρώπους που οι συγγενείς τους άφησαν ή που έμειναν ολομόναχοι στον κόσμο, τους φιλοξενούμενους του Γηροκομείου Πύργου
allile2.JPGallile3.JPGallile4.JPGο Άγιος Χαράλαμπος, επισκέφθηκαν χθες το πρωί τα μέλη και οι εθελοντές της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης.

Με επικεφαλής τον πρόεδρο της οργάνωσης Γιώργο Λαγκαδινό, αγκάλιασαν κυριολεκτικά τους γέρους και τις γερόντισσες που βρίσκονται εκεί, 24 ανθρώπους που τους λείπει η ζεστασιά, μεταφορικά και κυριολεκτικά, τους λείπει ένας άνθρωπος να ακούσει το πρόβλημά τους, τον πόνο τους, να ανταλλάξουν μια κουβέντα…

Τους προσέφεραν διάφορα είδη ένδυσης, υπόδησης και διατροφής που είχε συγκεντρώσει η οργάνωση και αρκετή χαρά… Ο υποδιοικητής του Γηροκομείου Βαγγέλης Φωτεινόπουλος που υποδέχθηκε τους εθελοντές μαζί με το προσωπικό και αναφέρθηκε σε προβλήματα που απορρέουν από την δύσκολη οικονομική κατάσταση, όπως αυτό της κρίσης.

Μιλώντας τους δημοσιογράφους ο κ. Λαγκαδινός τόνισε πως πολλές φορές έχει επισκεφθεί η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη το γηροκομείο στο παρελθόν και θα συνεχίσει να το πράττει αυτό, στηρίζοντας και δείχνοντας αγάπη σε αυτούς τους ανθρώπους.

«Δυστυχώς οι περισσότεροι από τους δικούς τους, δεν έρχονται να τους δουν καν. Γι' αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να περνάμε και από εδώ. Το ξέρω ότι όλοι ζούμε δύσκολα σήμερα, αλλά θα πρέπει να επισκεπτόμαστε και τα γηροκομεία, γιατί έχουν ανάγκη να δουν ότι δεν τους ξεχάσαμε» είπε ο κ. Λαγκαδινός.

«Θα πρέπει να είμαστε κοντά τους, να μιλάμε μαζί τους να τους εκφράζουμε την αγάπη μας. Γι' αυτό συγχαίρω όλους εκείνους που δίνουν αυτό τον αγώνα, γιατί αυτοί οι άνθρωποι εδώ μέσα περνάνε τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους. Όσο χαρούμενοι ήταν τότε τόσο δυστυχισμένοι είναι τώρα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης που παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στην κοινωνία να στηρίξει τις ΜΚΟ που παράγουν τέτοιο έργο, λέγοντας πως «όλες οι ΜΚΟ χρειάζονται εθελοντές και μέλη. Να προσφέρουν κάτι και να μην μένουν ως ανενεργοί πολίτες».

Ο υποδιοικητής του ιδρύματος Βαγγέλης Φωτεινόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Λαγκαδινό και τα μέλη της οργάνωσης για την προσφορά τους. Σχολίασε την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα καθώς δεν υπάρχουν πόροι για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες εστιάζοντας σε αυτή της θέρμανσης όπου δεν υπάρχουν χρήματα για την προμήθεια πετρελαίου.

«Εμείς πρέπει να βάλουμε πετρέλαιο και κανείς δεν θέλει να μας βάλει πετρέλαιο γιατί δεν έχουμε την οικονομική ευχέρεια. Οι άνθρωποι αυτοί παραπονούνται  γιατί έχει μία ψύχρα και οι γέροντες θέλουν ζεστασιά. Το προσωπικό δεν επαρκεί και δεν βγαίνουν οι βάρδιες. Το κράτος απολύει και δεν προσλαμβάνει. Το προσωπικό πρέπει να το παινέψω γιατί προσφέρει ότι μπορεί και με το παραπάνω» είπε ο κ. Φωτεινόπουλος.

«Η κοινωνία μας έχει αφήσει. Δεν έρχονται να μας δουν οι συγγενείς των τροφίμων μας, είναι κάθε ιστορία και ένας πόνος. Εδώ οι άνθρωποι είναι πικραμένοι για πολλούς λόγους» δήλωσε για την κατάσταση που επικρατεί επισημαίνοντας την αξία της επίσκεψης των εθελοντών της Ανθρώπινης Αλληλλεγγύης. «Υπάρχουν και εκείνοι που μας θυμούνται μόνο τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και το Πάσχα για μισή ώρα, λένε τα εθιμοτυπικά και μετά είμαστε εγκαταλειμμένοι.

Εμείς δεν ζητάμε να μας δώσουν κάτι οι φορείς, αλλά μπορεί ένας υδραυλικός να έρθει να φτιάξει μία δουλειά που έχουμε και θα πρέπει να την πληρώσουμε, αλλά δεν έχουμε λεφτά. Ή ένα ηλεκτρολόγος του δήμου ή της νομαρχίας, να μην πληρώσουμε εμείς τον εργάτη αυτό» συμπλήρωσε ο υποδιοικητής του ιδρύματος, θέλοντας να δώσει έμφαση στις ανάγκες που υπάρχουν και παραμένουν ανικανοποίητες.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...