Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Μπλακ άουτ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Μπλακ άουτ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέαΜπαράζ κινητοποιήσεων ξεκινά σήμερα κατά των νέων μέτρων

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινά σήμερα και κορυφώνεται την Τετάρτη. Η προγραμματισμένη 48ωρη γενική απεργία, που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για αύριο και μεθαύριο παραλύει τη χώρα, προκαλώντας «μπλακάουτ» σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά κυρίως στις μετακινήσεις.

Το χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν, από το πρωί, οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι ιδιοκτήτες ταξί, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι δικηγόροι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Σήμερα, δεν λειτουργούν το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ.

Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό και το τραμ θα συνεδριάσουν σήμερα για να αποφασίσουν αν θα πραγματοποιήσουν συγκεκριμένα δρομολόγια την Τρίτη και την Τετάρτη για να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Ο Γολγοθάς για τους οδηγούς θα κορυφωθεί Τρίτη και Τετάρτη καθώς θα μπουν στο χορό των κινητοποιήσεων τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν από σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ. Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει κηρύξει τριήμερη απεργία Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, προτείνοντας μάλιστα στις ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ καθολική πολιτική απεργία διαρκείας για όλες τις ημέρες συζήτησης των μέτρων και του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Η απεργία της ΑΔΕΔΥ αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων σχολείων.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 6ης και της 7ης Νοεμβρίου συμμετέχουν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) αντιδρώντας στην επικείμενη ψήφιση των νέων φορολογικών και άλλων μέτρων.

Οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνουν την Τρίτη στις 11:00 πρωί στο Πεδίον του Άρεως και την Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...