Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Αυξημένα κρούσματα λαθροϋλοτομίας στην περιοχή του Ηλειακού Κάμπου


ylotomiaΤριάντα  μηνύσεις έχουν υποβληθεί από το Δασαρχείο Αμαλιάδας από την αρχή του 2012, για παράνομη υλοτομία και διακίνηση δασικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή του
Ηλειακού Κάμπου, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τα “kinigetikanea.gr” .

Εντατικοί έλεγχοι διενεργούνται από το Δασαρχείο για την αποφυγή της λαθροϋλοτομίας και την προστασία των δασικών εκτάσεων της περιοχής , που σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκονται στο «στόχαστρο» για την εξασφάλιση καυσόξυλων.

Ωστόσο από την πλευρά της εν λόγω υπηρεσίας , έχουν ικανοποιηθεί εκατοντάδες αιτήσεις για την κοπή κατάλληλων ξύλων (κυρίως ξερά) , προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες θέρμανσης των νοικοκυριών.

Μέχρι στιγμής συγκεκριμένα έχουν υποβληθεί πάνω από 850 αιτήσεις στο Δασαρχείο Αμαλιάδας και όπως εξήγησε στα “kinigetikanea.gr” ο Δασάρχης κ. Λυκούργος Πολυχρονόπουλος, έχει εξυπηρετηθεί το 60% των αιτούντων.

Δεν απουσιάζουν όμως οι παρανομίες που σύμφωνα με πληροφορίες παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές όπως Μέλισσα, Μπόρσι, Κάστρο κλπ., γεγονός που γίνεται αντιληπτό από τους κατοίκους αλλά και διερχόμενους κυνηγούς, με την κοπή αρκετών δέντρων  από τις δασικές εκτάσεις.

«Είναι αυξημένος ο αριθμός των μηνύσεων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές , πράγμα που δείχνει ότι είναι αυξημένη και η παράνομη υλοτομία στην περιοχή. Από την πλευρά μας για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι δίνουμε άδειες στους μόνιμους κατοίκους των περιοχών που έχουν δάση, να κόψουν τα κατάλληλα δέντρα και να τα μεταφέρουν» ανάφερε ο κ. Πολυχρονόπουλος.

Στη Στροφυλιά

Στο μεταξύ μέχρι τις 30 Νοέμβρη θα επιτρέπεται η κοπή ξερών ή πεσμένων δέντρων στο δάσος της Στροφυλιάς, για τους κατοίκους των γύρω κοινοτήτων, Μανωλάδας και Ν. Μανωλάδας.

Και στην παραπάνω περιοχή σύμφωνα με το  Δασάρχη Αμαλιάδας έχει ριχτεί ιδιαίτερο βάρος όσον αφορά τους ελέγχους για λαθροϋλοτομία, κάτι που έχει αποδώσει  αφού  μέχρι στιγμής είναι λιγοστές οι επίσημες περιπτώσεις παρανομίας , για τις οποίες υποβλήθηκαν μηνύσεις.
kinigetikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...