Σχέδια για επιστροφή της βάσης του 10 στις πανελλήνιες έχει η κυβέρνηση όπως προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
«Τα ισχυρά τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ προϋποθέτουν και ένα minimum των προϋποθέσεων εισαγωγής. Γι' αυτό και προσανατολιζόμαστε να τεθεί η βάση του 10 ως ελάχιστη προϋπόθεση εισαγωγής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», είπε ο υπουργός Παιδείας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».Ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε πως έχει αρχίσει και το διάλογο για την υλοποίηση του σχεδίου «Αθηνά», δηλαδή τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις και μετανομασίες τμημάτων. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση διαλόγου με πρυτάνεις και προέδρους ΤΕΙ, ενώ από σήμερα ξεκινάει ο διάλογος με τους εκπροσώπους κάθε ιδρύματος χωριστά.
Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι εκτιμούν ότι ο χρόνος ως τον προσεχή Φεβρουάριο, δεν επαρκεί για να ολοκληρωθεί ο διάλογος και να γίνουν αλλαγές στις σχολές και στα τμήματα, ωστόσο, ο υπουργός επιμένει ότι ο νέος χάρτης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα βρίσκεται στο μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων 2013 - 2014. Συγχρόνως έδωσε διευκρινίσεις για το τι θα γίνει με τους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό.
«Το επόμενο μηχανογραφικό των Πανελληνίων θα αποτυπώνει το νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας και το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν τα νέα ισχυρότερα τμήματα που θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις, για να υποδεχθούν τους εισακτέους της νέας χρονιάς. Από αυτή τη διαδικασία κανείς δεν έχει να χάσει, αντίθετα όλοι θα κερδίσουν.
Οι φοιτητές θα αποκτήσουν ισχυρότερα πτυχία. Τα Ιδρύματα θα αναβαθμιστούν και οι συνάδελφοι καθηγητές, αλλά και το διοικητικό προσωπικό θα ωφεληθούν, καθώς θα εργάζονται πλέον σε ένα εξορθολογισμένο και αναβαθμισμένο περιβάλλον. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η χώρα θα ωφεληθεί μεσοπρόθεσμα, διότι η αναβάθμιση της Παιδείας είναι ο πιο σημαντικός μοχλός ανάπτυξης».
newsit.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου