Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ηλεία: Aνοιξε η χριστουγεννιάτικη «αυλαία» στο Σμίλα

Ηλεία: Aνοιξε η χριστουγεννιάτικη «αυλαία» στο Σμίλα
Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου, σήμανε την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων στο Σμίλα.
Τα δραστήρια μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ελπίδα Ζωής» έχουν φροντίσει ώστε και αυτά τα Χριστούγεννα να μείνουν αξέχαστα σε μικρούς και μεγάλους, βοηθώντας τους κυρίως να ξεχαστούν λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η πλατεία έχει μετατραπεί σε ένα «παραμυθένιο» χωριό από το οποίο δε λείπουν ποτέ τα παιδιά. Ένα εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, η φωτιζόμενη φάτνη με το Θείο Βρέφος, το Σπίτι του Αϊ Βασίλη και ο ίδιος με το έλκηθρό  του και τέλος ο στάβλος με τα ζωντανά ζώα που προκαλεί το θαυμασμό μικρών και μεγάλων. Επίσης, στον χώρο λειτουργεί και Χριστουγεννιάτικο Παζάρι για τους μεγάλους, μέρος των εσόδων από τα οποίο θα δοθούν στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας για την ενίσχυση των ιδρυμάτων της.
Γράμμα στον Αϊ Βασίλη

Τα παιδιά που θα επισκεφθούν τον χώρο, θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν στο σπίτι του Αϊ Βασίλη, να καθίσουν στο γραφείο του και με τον προσωπικό του κοντυλοφόρο να γράψουν τη δική τους επιστολή προς αυτόν και να την αφήσουν στον ταχυδρομικό του σάκο μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, προκειμένου να μη τους ξεχάσει. Έτσι, θα μπορέσουν, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να παραλάβουν το δώρο τους, αφού ο Αϊ Βασίλης θα φτάσει εκεί (στις 5:00 το απόγευμα) φορτωμένος με δώρα.

Σε εορταστική ατμόσφαιρα

Αν και η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο καθημερινά στο χώρο θα ψήνονται κάστανα από τους βοηθούς του Αϊ Βασίλης και θα υπάρχουν σοκολάτες και καραμέλες για τα παιδιά.

Επίσης, το τρενάκι της αγάπης, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου θα περάσει από τις Τ.Κ Βασιλακίου, Λιναριάς, Ολυμπίας, Πλατάνου, Πελοπίου, Πουρναρίου, Ηράκλειας, Σμίλα, Καρούτες, Λατζόι, Μαγούλα, Καράτουλα, Αρβανίτη, Λάνθι, Παλαιοβαρβάσαινα, Στρέφι και θα καταλήξει στο Σμίλα. Θα ακολουθεί η άμαξα του Αϊ Βασίλη που θα μοιράζει καραμέλες και σοκολάτες σε μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, το ίδιο τρενάκι, με τα παιδιά και ένα ταχυδακτυλουργό-μάγο θα επισκεφτεί το Στρέφι και την Ηράκλεια (24/12), τον Πύργο (29/12), τον Πλάτανο και το Πελόπιο (30/12), Καρούτες και Λατζόι (31/12), Σμίλα, Λάνθι και Καρούτες (4/1) και Σμίλα (6/1) δίνοντας παραστάσεις και κάνοντας ταχυδακτυλουργικά κόλπα και άλλα παιχνίδια.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013.
Νάνσυ Σπυροπούλου
(n_spyropoulou@yahoo.gr)

patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...