Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ηλεία: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, μπόρες και χαλαζοπτώσεις


katakolo_1Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά, σημειώθηκε σταδιακά από το μεσημέρι της Κυριακής. Οι άνεμοι εξασθένησαν σημαντικά και στράφηκαν
σε δυτικούς - βορειοδυτικούς ρίχνοντας αισθητά την θερμοκρασία.

Από τους 14 βαθμούς, που έδειχνε το θερμόμετρο νωρίς το μεσημέρι, μέσα σε λίγη ώρα "έπεσε" στους 11, με την μεγαλύτερη πτώση να σημειώνεται στην Ζαχάρω από τους 15 στους 10 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το δίκτυο σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο νομό.

Παράλληλα, ο καιρός έγινε άστατος με καταδιαστήματα μπόρες και τοπικές καταιγίδες, φαινόμενα που συνοδεύονται και από χαλάζι. Χαρακτηρηστική είναι η εικόνα από την μετεωρολογική κάμερα του metar.gr στο Κατάκολο με χαλαζόπτωση... και ουράνιο τόξο!
Χιονοπτώσεις αρχίζουν να σημειώνονται στα πολύ ορεινά από τα 1.200 μέτρα υψόμετρο.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και τις πρώτες πρωινές, περίπου, ώρες της Δευτέρας όπου και θα σταματήσουν. Τα χιόνια δεν φαίνεται να καταβαίνουν κάτω από τα 1.000 με 950 μέτρα υψόμετρο στα ορεινά της Δίβρης και της Ανδρίτσαινας.

Μετά τα αλλεπάλληλα βαρομετρικά χαμηλά που επηρέασαν τις τελευταίες ημέρες την περιοχή μας, η νέα εβδομάδα φαίνεται να κυλλά με καλύτερες συνθήκες και μόνο την Τρίτη περιμένουμε μια πρόσκαιρη επιδείνωση.

Με "δύο λόγια" η εξέλιξη του καιρού της νέας εβδομάδας:
  • Βελτιωμένος ο καιρός αύριο Δευτέρα 10/12, η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12 με 13 βαθμούς, τσουχτερό κρύο τη νύχτα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ΒΔ σε ενίσχυση έως θυελλώδεις 8 μποφόρ.
  • Την Τρίτη 11/12 περιμένουμε πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες, βελτίωση από το βράδυ. Η θερμοκρασία σε άνοδο στους 15 με 16 βαθμούς, άνεμοι ΔΝΔ έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
  • Την Τετάρτη 12/12 και την Πέμπτη 13/12 με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν προβλέπονται φαινόμενα, θερμοκρασία σε πτώση στους 12 με 13, τσουχτερό κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί, με τοπικά παγετό το πρωί της Πέμπτης. Άνεμοι στο Ιόνιο Β έως 5 μποφόρ.
Νεότερα στοιχεία στις τακτικές και έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 440 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, στους πίνακες και χάρτες του metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...