Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ηλεία: Προβλήματα στην εκτέλεση των γεωργικών εργασιών λόγω ασθενών βροχών


kairosgagrotesΜετά την βελτίωση του καιρού το δεύτερο κυρίως μισό της εβδομάδας, νεφώσεις με τοπικού χαρακτήρα ασθενείς βροχές περιμένουμε τις επόμενες ημέρες,
φαινόμενα που θα δημιουργήσουν προβλήματα στην εκτέλεση των υπαίθριων γεωργικών εργασιών της εποχής και κυρίως στην συγκομιδή του ελαιοκάρπου. Οι θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τη νύχτα και νωρίς το πρωί το τελευταίο 48ωρο δεν δημιούργησαν ιδιαίτερο παγετό ώστε να προκαλέσουν προβλήματα.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.

Το Σάββατο 15/12  περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία σε άνοδο, στα πεδινά 15 με 16  βαθμούς Κελσίου, στα ορεινά 10 με 11. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί 7 με 8 στα πεδινά, τοπικά 5 με 6 και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι νότιοι - νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Την Κυριακή 16/12, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικού χαρακτήρα ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, στα πεδινά 17 με 18  βαθμούς Κελσίου, ίσως τοπικά 19, στα ορεινά 11 με 12. Χωρίς κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί 13 με 14 στα πεδινά, τοπικά 9 με 10 και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί 4 έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Όμοιες συνθήκες και την Δευτέρα 17/12, νεφώσεις με ασθενείς βροχές.  Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι δυτικοί - νοτιοδυτικοί 4 έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Τρίτη 18/12 περιμένουμε επιδείνωση του καιρού με αρκετές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε πτώση. Άνεμοι δυτικοί έως 6 μποφόρ.

Τετάρτη 19/12 και Πέμπτη 20/12 φαίνεται ο καιρός να βελτιώνεται με την θερμοκρασία σε αισθητή πτώση και ενίσχυση βοριάδων.

Οι παραγωγοί,
να αποφεύγουν το ράβδισμα και κλάδεμα των δέντρων με βροχερό καιρό, για την αποφυγή ασθενειών που εμφανίζονται αυτή την εποχή στις ελιές. Βέβαια οι παραγωγοί για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να συμβουλεύονται τους τοπικούς γεωπόνους.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 440 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...