Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Τσιγγάνοι καταγγέλλουν αιρετό του δήμου Πύργου για ρατσισμό


romaΡατσισμό στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου, καταγγέλλει μέσω του IONION FM, ο πρόεδρος των Ελλήνων Τσιγγάνων, Γιάννης Χαλιλόπουλος. Έκανε αναφορά σε μέλος του δημοτικού
συμβουλίου, το οποίο σε πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου, δήλωσε ότι οι Ρομά δεν δικαιούνται να παίρνουν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου, αλλά θα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες μόνο από το Ιατροκοινωνικό Κέντρο του δήμου.

Επικαλέστηκε μάλιστα και τα πρακτικά της συνεδρίασης. Ο κ. Χαλιλόπουλος σημείωσε ότι οι Ρομά αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και πολλοί δεν έχουν ούτε καν τροφή. Μόνο η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη προσέφερε 3 γαλοπούλες δωρεά του εστιατορίου «Νικόλας», για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Ο κ. Χαλιλόπουλος τόνισε ότι υπάρχει μια καλή επαφή με το δήμαρχο Πύργου για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στον οικισμό Ρομά της Αλφειού και την κατασκευή νηπιαγωγείου.

Ακούστε περισσότερα ΕΔΩ
ionionfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...