Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Με "ληγμένα" αλεξίσφαιρα γιλέκα και περιπολικά σε βλάβη οι αστυνομικοί στην Α.Δ. Ηλείας


astinomia«Οι αστυνομικοί στην Ηλεία κυκλοφορούν με ληγμένα αλεξίσφαιρα γιλέκα». Αυτό επισήμανε σε δηλώσεις του στον Ιόνιον FM ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας,
Ηλίας Παναγούλης, σχολιάζοντας τις ελλείψεις που υπάρχουν στις υπηρεσίες του νομού. Ελλείψεις που επηρεάζουν και τα οχήματα, τα οποία κυκλοφορούν με σοβαρές βλάβες λόγω περικοπών στα κονδύλια από το υπουργείο.

Χωρίς κονδύλια
Ο πρόεδρος των αστυνομικών στην Ηλεία, τόνισε πως οι ελλείψεις δημιουργούν ακόμα περισσότερα προβλήματα στον κλάδο, όπου το ηθικό έχει καταρρακωθεί και μετά τις μεγάλες περικοπές στους μισθούς. Περικοπές που ακολουθούν και αυτές στα κονδύλια για εξοπλισμό και μέσα. «Υπάρχουν ληγμένα αλεξίσφαιρα γιλέκα στις υπηρεσίες της Ηλείας. Οι αστυνομικοί προτιμούν να μην τα χρησιμοποιούν αφού δεν γνωρίζουν αν μπορούν να προσφέρουν επαρκές επίπεδο ασφάλειας».

Ο κ. Παναγούλης ανέφερε πως τουλάχιστον το 50% των αλεξίσφαιρων γιλέκων, η πρώτη παρτίδα που είχε παραληφθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, έχουν λήξει, ενώ και τα υπόλοιπα κοντεύουν. Και όταν αναφέρουμε «ληγμένα» εννοούμε πως πρόκειται για αλεξίσφαιρα που η προμήθειά τους έγινε πριν από 12 χρόνια, ο χρόνος ζωής τους έχει λήξει γιατί η συνοχή των υλικών τους, πλέον δεν έχει τις απαιτούμενες (χημικές) ιδιότητες για να προστατέψουν σωστά.  Στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής υπάρχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα νεότερης παραλαβής, όμως σε άλλες περιφερειακές υπηρεσίες υπάρχουν μόνο παλιά.

Από την άλλη πλευρά στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και τα αυτοκίνητα περιπολικά οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες δαπάνες για την επισκευή τους έχουν αρκετούς μήνες να εγκριθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αστυνομικοί προκειμένου να μην διακινδυνέψουν τη ζωή τους στους δρόμους με ανασφαλή οχήματα, πληρώνουν από την τσέπη τους για μικροεπισκευές που όμως μπορεί να τους βοηθήσουν σημαντικά στο έργο τους.

Για τις μετατάξεις πολιτικού προσωπικού

Ο Ηλίας Παναγούλης μιλώντας στον Ιόνιον FM, σχολίασε θετικά την ενίσχυση της Α.Δ. Ηλείας με μεγάλο αριθμό πολιτικού προσωπικού, που θα μεταχθεί εκεί από άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Ωστόσο στάθηκε στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ένα τέτοιο εγχείρημα. Τόνισε πως το υπουργείο παύοντας τις προσλήψεις αστυνομικών, προωθεί σε θέσεις σημαντικές πολιτικό προσωπικό.

Ανέφερε πως κάποιοι αστυνομικοί θα παραμείνουν επικεφαλής στα τμήματα όπου θα υπάρχει πολιτικό προσωπικό, ενώ είναι άσχημο το ότι θα σταματήσουν οι προσλήψεις αστυνομικών. Παράλληλα τόνισε ότι αστυνομικοί που υπηρετούν σε υπηρεσίες γραφείων δεν σημαίνει πως δεν είναι μάχιμοι. Συμμετέχουν σε ειδικές περιπτώσεις αστυνόμευσης και δεν μπορούν να αντικατασταθούν από πολιτικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...