Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ηλεία: Θεοφάνεια με κρύο και ήλιο με "δόντια"


Με αρκετό κρύο θα γιορτάσει τα Θεοφάνεια η Ηλεία σήμερα. Ο καιρός άλλαξε από χθες σταδιακά, αλλά οι βουτιές στα αγιασμένα νερά, αναμένεται να γίνουν με ήλιο
theofaneiaαλλά χαμηλές θερμοκρασίες. Όλοι οι δήμοι αλλά και κάποιοι σύλλογοι έχουν οργανώσει τις εκδηλώσεις τους για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Διαβάστε με τι καιρό θα γιορταστούν και πού, τα Θεοφάνεια.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ηλεία, Θεόδωρο Κονδύλη, την Κυριακή των Θεοφανίων, τις πρωινές ώρες υπάρχει μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές. Γενικά όμως η ημέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και αρκετό κρύο. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση, το πρωί 5 με 6 βαθμούς στα πεδινά, 3 με 4 στα ορεινά, το μεσημέρι στα πεδινά 11 με 12, στα ορεινά 5 με 6 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ. Δείτε περισσότερα για τον καιρό και των επόμενων ημερών ΕΔΩ

Δήμος Πύργου
Το Κατάκολο έχει την πρωτοκαθεδρία στον εορτασμό των Θεοφανείων. Αν ο καιρός το επιτρέψει όλα θα είναι εξαιρετικά, αφού συνήθως συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των πολιτών στην περιοχή. Έτσι στις 10 π.μ. θα ξεκινήσει η Επίσημη Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, και στις 11 π.μ. θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι.
Στην Δημοτική Ενότητα Επιταλίου οι κάτοικοι θα γιορτάσουν τα Θεοφάνεια στην παραλία της περιοχής στο χώρο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις 11:30 π.μ.
 Στη Σπιάντζα Πύργου, ο Σύλλογος Οικιστών καλεί τους μόνιμους κατοίκους και τους παραθεριστές της περιοχής, να συμμετάσχουν στην εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί και μετά το πέρας της θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων παραδοσιακά μπροστά από το «Νταραβέρι». Θα ακολουθήσει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου, στο προαύλιο του ναού.

Δήμος Ήλιδας
Στο αλιευτικό καταφύγιο του Παλουκίου θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων στο δήμο Ήλιδας. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί τις 11:30 το πρωί.

Δήμος Πηνειού
Σε Γαστούνη και Βαρθολομιό θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια, με μια ώρα διαφορά. Έτσι στις 11 το πρωί θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων στην παραλία της Μπούκας Γαστούνης, ενώ στις 12 το μεσημέρι στο λιμανάκι της Γλύφας Βαρθολομιού στη Λυγιά.

Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης
Παραδοσιακά και με πολύ κόσμο να αναμένεται στην περιοχή, θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Κυλλήνης, στις 11.30 το πρωί. Αλλά και στην κοντινή παραλία της Κάτω Παναγιάς θα γίνει την ίδια ώρα αγιασμός των υδάτων. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης θα δεξιωθεί τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων στο χώρο της αίθουσας αναμονής επιβατών του λιμένα.

Αλλά και στην περιοχή των Λεχαινών, στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Παντελεήμονα, θα γίνει αγιασμός των υδάτων μια ώρα νωρίτερα στις 10.30 π.μ.

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας
Στην γέφυρα του Αλφειού στα Άσπρα Σπίτια όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων για το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας από κοινού με το δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στις 11 το πρωί. Όμως και στο Κακοτάρι θα γίνει αντίστοιχη εκδήλωση καλύπτοντας τους  κατοίκους των ορεινών περιοχών του δήμου, την ίδια ώρα.

Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων
Πέρα από την κοινή εκδήλωση στα Άσπρα Σπίτια, ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων θα γιορτάσει τα Θεοφάνεια σε άλλα δύο σημεία του δήμου. Στην παραλία του Κάτω Σαμικού στις 11.30 το πρωί και μισή ώρα νωρίτερα στις 11 στη γέφυρα του Αλφειού στο Σέκουλα.

Δήμος Ζαχάρως
Στις απέραντες παραλίες του θα γιορτάσει ο δήμος Ζαχάρως τα Θεοφάνεια. Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, θα υπάρξουν τρεις εκδηλώσεις. Η πρώτη στις 11 το πρωί στο Γιαννιτσοχώρι, η δεύτερη στις 10.30 π.μ. στον Κακόβατο και η Τρίτη στην παραλία Ζαχάρως μπροστά από το τουριστικό περίπτερο «Παρά Θιν Αλός» στις 11 π.μ.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...