Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ζαχάρω: Στάχτη το σπίτι φτωχών μεταναστών


zacharof9.JPG
zacharof7.JPG
zacharof6.JPG
zacharof5.JPGzacharof8.JPGΈχουν έρθει στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Με πολλούς κόπους και δουλειά, κατάφεραν να νοικιάσουν ένα σπίτι «της προκοπής» μέσα στη Ζαχάρω και να προσπαθήσουν
να ζήσουν με αξιοπρέπεια στην περιοχή πάντα με σκληρή δουλειά. Η κούραση της ημέρας, ο ύπνος που τους πήρε το μεσημέρι και ένα κούτσουρο, που «γλίστρησε» από το τζάκι… έκανε στάχτη τα όνειρά τους. Ο λόγος για ένα νεαρό ζευγάρι Βούλγαρων που μέσα σε λίγα λεπτά είδε το λιγοστά υπάρχοντά του να χάνονται μέσα στις φλόγες.

Το σπίτι τους, στη γειτονιά του Αγίου Σπυρίδωνα απέναντι από το Κέντρο Υγείας, καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις τέσσερις το μεσημέρι της Πέμπτης. Όπως ανέφεραν στους πυροσβέστες όταν ολοκληρώθηκε το έργο της κατάσβεσης η φωτιά ξεκίνησε πιθανότατα από κάποιο κομμάτι ξύλου που πετάχτηκε από το αναμμένο τζάκι.

Πολύ γρήγορα το σπίτι λαμπάδιασε και ο σύζυγος πρόλαβε να πάρει τη γυναίκα του και να βγουν έξω. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε άμεσα αλλά το πλησιέστερο όχημα ξεκινούσε από το Κλιμάκιο της Κρέστενας.

Έως ότου φτάσουν οι πυροσβέστες οι ένοικοι του διαμερίσματος, οι ιδιοκτήτες που μένουν στον επάνω όροφο και οι γείτονες δεν μπόρεσαν πολλά. Στο εσωτερικό του διαμερίσματος τίποτα δεν έμεινε όρθιο.

Η σύζυγός του Βούλγαρου δεν άντεξε και λύγισε βλέποντας το κακό που είχε συμβεί. Στα χέρια άλλων γυναικών από τη χώρα της, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από την Κρέστενα και τον Πύργο.

Πρώτη ανάρτηση: 15:52 17/01
Τελευταία ενημέρωση 01:07 18/01
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...