Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Μανωλάδα: Δεκάδες προβλήματα από την κακοκαιρία σε θερμοκήπια φράουλας & κηπευτικών


isxirianemoiΙσχυροί άνεμοι κατέστρεψαν 15 θερμοκήπια φράουλας και κηπευτικών στη Μανωλάδα, προκαλώντας ζημιά και στην φετινή καλλιέργεια. Οι αγρότες ζητούν εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ.
Προβλήματα και στο Κουνουπέλι, από την μεταφορά χωμάτων στο χώρο των καϊκιών. Οι ψαράδες ζητούν να ανοίξει η δίοδος προς την θάλασσα.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μανωλάδας, Διονύσης Γιαννέας, τόνισε στο IONION FM, ότι το μπουρίνι που ξεχύθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από την θάλασσα, έσπασε τις αμμοθίνες και παρέσυρε θερμοκήπια, σκεπές, αποθήκες και δέντρα, από Μανωλάδα έως Βάρδα και Καπελέτο.

Επιπλέον κατήγγειλε ότι ο ποταμός Βέργας έχει προκαλέσει πλημμύρες σε 1.000 περίπου στρέμματα καλλιεργειών καθότι κοντά στην εκβολή έχει σπάσει το ένα ανάχωμα και παρότι έχει ενημερώσει σε δήμο και νομαρχία , ουδείς ανέλαβε πρωτοβουλία. Ο κ. Γιαννέας κατήγγειλε ακόμα ότι η λιμνοθάλασσα Κοτυχίου παραμένει σε μεγάλο κίνδυνο και κινδυνεύει με πλήρη καταστροφή αφού η αμμολωρίδα παραμένει επί χρόνια χωρίς τα απαραίτητα έργα ενίσχυσης.

Ακούστε περισσότερα ΕΔΩ
ionionfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...