Ηλεία: Συνεχείς επιδεινώσεις του καιρού - Πέμπτη, Παρασκευή αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα


plimΕξασθένησαν οι πολύ θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι μετά το πέρας του μετώπου τα ξημερώματα της Τετάρτης και ο καιρός παρουσίασε σχετική βελτίωση.
doruforikiΑπό νωρίς το μεσημέρι σταδιακά ενισχύθηκαν εκ νέου, έχουν στραφεί σε νοτιοδυτικούς και πνέουν ήδη ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τις επόμενες ώρες, καθώς πλησιάζει ένα νέο μέτωπο κακοκαιρίας, το οποίο είναι πιο εκτεταμένο, όπως φαίνεται στην δορυφορική εικόνα και θα επηρεάσει από τις απογευματινές ώρες την περιοχή μας, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, το επόμενο 48ωρο, Πέμπτη - Παρασκευή αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα, θυελλώδεις άνεμοι, πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.

Την Πέμπτη 16/1, περιμένουμε κατά διαστήματα βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με τα στοιχεία τα εντονότερα φαινόμενα φαίνεται να εντοπίζονται τις πρωινές ώρες και το βράδυ προς την Παρασκευή, κατά τόπους πολύ ισχυρές καταιγίδες που πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 10 με 11 στα πεδινά, τοπικά  7 με 8 και κυρίως στα ορεινά, το μεσημέρι στους 13 με 14 στα πεδινά, χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή 7 με 8 στα ορεινά. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις 7 έως θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Την Παρασκευή 18/1, κατά τόπους πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες το πρώτο μισό της ημέρας, φαινόμενα που πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα. Χιονοπτώσεις από το μεσημέρι στα ορεινά πάνω από τα 1.100 με 1.200 μέτρα υψόμετρο. Η θερμοκρασία σε πτώση από το μεσημέρι. Νωρίς το πρωί 11 με 12 στα πεδινά, τοπικά  8 με 9 και κυρίως στα ορεινά, το μεσημέρι σε πτώση στους 10 με 11 στα πεδινά, 4 με 5 στα ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί - νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις 7 έως θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Αλλαγή των προγνωστικών στοιχείων έχουμε για το Σαββατοκύριακο, για το λόγο αυτό δεν θα δούμε σήμερα τον καιρό αυτών των ημερών αναλυτικά, καθώς η προγνωσιμότητα δεν είναι καλή. Με αυτά τα στοιχεία, φαίνεται το Σάββατο 19/1 να κυλά το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας με κατά περιόδους μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες, φαινόμενα που μέχρι το απόγευμα θα πρέπει να σταματήσουν. Την Κυριακή 20/1 φαίνεται βελτιωμένος καιρός, χωρίς φαινόμενα, οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ισχυρούς καθώς θα πρέπει να μας πλησιάζει ένα νέο σύστημα που θα μας επηρεάσει την Δευτέρα 21/1. Η θερμοκρασία την Κυριακή και την Δευτέρα θα παρουσιάσει αισθητή άνοδο.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές και έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 450 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ