Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ηλεία: Πανιατρική απεργία σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα


giatroi
Δελτίο Τύπου
Στην μεγάλη πανιατρική απεργία συμμετέχουν σήμερα οι γιατροί όλης της χώρας και της Ηλείας, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οι γιατροί αύριο θα συγκεντρωθούν το πρωί στο νοσοκομείο
Πύργου και Αμαλιάδας στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης...


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση... "Μειώνονται δραστικά οι μισθοί μας και η αποζημίωση των(απλήρωτων βέβαια για μήνες) εφημεριών.  Οι γιατροί στο Νοσοκομείο και τα ΚΥ έχουμε υποστεί μέχρι στιγμής σφαγιαστικές απώλειες στις αποδοχές μας που αγγίζουν το 40%, ενώ η απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης να περικόψει επιπλέον 8% το ιατρικό μισθολόγιο οδηγεί και στην μείωση της αμοιβής των εφημεριών, οι οποίες αποτελούν υποχρεωτική και εξουθενωτική υπερωριακή εργασία, την οποία η πολιτεία αμείβει με τρόπο ευτελή έως και εξευτελιστικό. 

Κυβέρνηση, αστικό κράτος, ΕΕ και πλουτοκρατία, κλιμακώνουν τον πόλεμο, ισοπεδώνουν τη ζωή μας. Σπέρνουν φτώχεια και εξαθλίωση στο λαό, για να ενισχύσουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Ακριβώς αυτή τη στρατηγική στόχευση υπηρετούν το σύνολο των μέτρων, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι υπέρογκες αυξήσεις της ΔΕΗ, το πετσόκομμα των συντάξεων και του εφάπαξ, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, το νέο πειθαρχικό δίκαιο, η αξιολόγηση, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι 10.000 απολύσεις στο Δημόσιο που βρίσκονται σε εξέλιξη μέσω διαθεσιμότητας.

Η επίθεση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ και της Τρόικα, δεν έχει τέλος. Τα μέτρα τους δεν είναι προσωρινά. Δεν έχουν φρένο. Στόχος τους είναι να γίνουμε ακόμη πιο φθηνό, ευέλικτο και υποταγμένο επιστημονικό προσωπικό και για τις δημόσιες επιχειρήσεις υγείας- πρόνοιας.

Οι απολύσεις στο Δημόσιο αφορούν όλα τα λαϊκά στρώματα. Το καθεστώς της υποχρηματοδότησης, των περικοπών, η μείωση του προσωπικού, οι απολύσεις, η επιτάχυνση του «Καλλικράτη» και των ιδιωτικοποιήσεων τσακίζουν το δικαίωμα του λαού για να έχει έστω και τη στοιχειώδη πρόσβαση στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Κυβέρνηση και πλουτοκρατία με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζουν στην κυριολεξία στο σφαγείο χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Η δικτατορία του κεφαλαίου αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά!

Απαιτείται ενιαίος αγώνας όλων των κλάδων, παλλαϊκός αγώνας για να μπλοκαριστούν τα αντιλαϊκά μέτρα, οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι απολύσεις.
Ή επιχειρηματική δράση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας  ή αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Η επιχειρηματική δράση στην υγεία προϋποθέτει γιατρούς με ελαστικές σχέσεις εργασίας, επικουρικούς,  με μπλοκάκια αντιπαροχής υπηρεσιών, με χαμηλούς μισθούς, με εξαντλητικά ωράρια εργασίας. Να μην κοιτάμε πως θα κάνουμε καλά τον άρρωστο, αλλά αν έχει να πληρώσει τα χαράτσια για να έχουν έσοδα και κέρδη τα δημόσια νοσοκομεία- επιχειρήσεις. Προϋποθέτει να πεθαίνει ο άρρωστος που δεν έχει να πληρώσει ή να έχει υποτυπώδεις υπηρεσίες.

Παλεύουμε για:

1.    Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα(χρωστούμενες εφημερίες),ούτε ώρα απλήρωτης δουλειάς, καμιά περαιτέρω μείωση μισθών, αύξηση των μισθών σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

2.    Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας. Επαναπροσδιορισμός του υγειονομικού χάρτη, σύμφωνα με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με πυλώνα το νοσοκομείο του Πύργου.

Καμία συγχώνευση ή κατάργηση κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων, δημόσιων νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, με πρόσχημα το «νοικοκύρευμα». Είμαστε αντίθετοι σε όλες τις μορφές επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας.

3.    Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και Επείγουσας Ιατρικής, πανελλαδικά ανεπτυγμένο, σύγχρονα εξοπλισμένο, δημόσιο - δωρεάν ΕΚΑΒ.

4.    Καμία απόλυση. Μόνιμη δουλειά για όλους!

5.    Δεν ΜΠΟΡΟΥΜΕ, δεν ΕΧΟΥΜΕ να πληρώνουμε φόρους και χαράτσια! Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

6.    Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων και κατάργηση του εξευτελιστικού θεσμού του επικουρικού ιατρού.

7.    Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό των αγροτικών ιατρείων και Κ.Υ. (υγειονομικό κ άλλο υλικό και πετρέλαιο θέρμανσης) για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε όλους, ιδιαίτερα των άπορων κατοίκων και των μεταναστών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...