Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

“Κύμα” αλληλεγγύης απ΄ τον Δ. Ανδραβίδας- Κυλλήνης και την Δ.Κ. Λεχαινών



Δελτίο Τύπου


Σημαντική και αναντικατάστατη είναι η πρωτοβουλία του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και της Δημοτικής Κοινότητας των Λεχαινών καθώς και η ανταπόκριση των εκατοντάδων πολιτών να προσφέρουν τρόφιμα τα οποία διανεμήθηκαν σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ώστε το εορταστικό τραπέζι να είναι χαρούμενο, διαφορετικό και ελπιδοφόρο.


Στις εφετινές γιορτές, με εντολή του Δημάρχου κ. Δημήτριου Αρβανίτη,  οι δράσεις του Δήμου μετουσιώθηκαν σε «κύμα» αλληλεγγύης προς όλες τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα λόγω της οικονομικής κρίσης και- έστω για το διάστημα των γιορτών- προσέφεραν σημαντική ανακούφιση.  

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, στο Λαογραφικό Μουσείο των Λεχαινών συγκεντρώνονταν τρόφιμα τα οποία προσφέρθηκαν σε οικογένειες.

Τα τρόφιμα ταξινομήθηκαν και συσκευάστηκαν σε σακούλες με ευθύνη του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας των Λεχαινών κ. Σάκη Παναγιώταρου και της δημοτικής συμβούλου κ. Δώρας Κατσάπη- Παλούκη, οι οποίοι και ανέλαβαν το έργο της διανομής τους στις οικογένειες του Δήμου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, με στόχο να συμβάλλουν στην ανακούφισή τους αλλά και στο να ενδυναμώσουν το κύμα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, που αυτούς τους δύσκολους καιρούς έχει την ανάγκη μας.

Η κοινωνική πολιτική αποτελεί για το Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης σημαντικό κομμάτι και για το λόγο αυτό επενδύει με τα μέσα που διαθέτει στην έμπρακτη επίδειξη κοινωνικής υποστήριξης, με κοινωνούς τους δημότες.

Οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας αυτής ευχαριστούν όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για τη συγκέντρωση τροφίμων  για τους οικονομικά αδύναμους και απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση προς όλους για συμμετοχή σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον, με στόχο κανείς να μην μείνει μόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...