Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεία: Πάνω από 100km/hr οι ριπές των ανέμων στο Κατάκολο - Ισχυρές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια


Σε συνέχεια της έκτακτης πρόγνωσης καιρού που δώσαμε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας 18/2 (δείτε ΕΔΩ), σοβαρή επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός
από το βράδυ, με ισχυρές βροχές από το ύψος του Πύργου και βορειότερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το δίκτυο σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Αμαλιάδα, από τις 19.00 έως 00:00 τα μεσάνυχτα, σημειώθηκαν περισσότερα από 20 χιλιοστά ύψος βροχής. Παράλληλα, καταγράφονται από τον μετεωρολογικό σταθμό στο Κατάκολο ριπές ανέμων που ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα,  101,4km/hr (10 μποφόρ) στις 22:10 και 109,4km/hr (11μποφόρ) στις 00:58.
Από  το ξημέρωμα της Τρίτης 19/2 αναμένεται να επηρεάσει την κεντρική και κυρίως την βόρεια Ηλεία με ισχυρές καταιγίδες, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ριπαίους ανέμους και ραγδαίες βροχές, φαινόμενα που πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα.

Πάντως, ο καιρός από το μεσημέρι θα παρουσιάσει βελτίωση και τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν.

Λόγω της απεργίας στα ΜΜΕ δεν θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση/πρόγνωση την Τρίτη. Νεότερα στοιχεία για τον καιρό από την Τετάρτη 20/2, στις τακτικές και έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 450 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...