Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Τα “Σαμαρέικα” στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ




Ελληνική Δημοκρατία
Νομός Ηλείας
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
                                                                      Γραφείο Τυπου  

Δελτίο Τύπου


Στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ  της Πάτρας και στην εκπομπή «Πρώτη Ανάγνωση» των  δημοσιογράφων Μαρίας Παπαγιαννακοπούλου και Ανδρέα Κατωπόδη μίλησε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης, για το θέμα των Σαμαρεΐκων.


Η υλοποίηση της απόφασης του 1926 με την οποία καθορίζονται τα όρια μεταξύ των Νομών Ηλείας και Αχαΐας αποτέλεσε το βασικό θέμα της ραδιοφωνικής συνέντευξης του Δημάρχου κ. Αρβανίτη.

«Είναι ένα μεγάλο θέμα, το οποίο ξεκινά από το 1926», δήλωσε για τα Σαμαρέικα ο  Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης και συνέχισε :«Σε ότι αφορά στα όρια, δεν τίθεται θέμα τι προκρίνει ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, αλλά τι υποχρεώνεται να πράξει.

Έχει την υποχρέωση να υλοποιήσει τα όρια του 1926 και όχι να χαράξει νέα, δεν προκύπτει από κάπου αυτό.
Δηλαδή, δεν υπάρχει μία διένεξη για να χαραχθούν νέα όρια στην περιοχή, αλλά η υλοποίηση των ορίων του 1926».

Την απόφαση του 1926  ουδεμία πλευρά και ουδείς αμφισβητεί. “Ούτε ο γειτονικός Δήμος της Δυτικής Αχαΐας την αμφισβητεί διότι και με την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν αμφισβητούνται τα όρια που έχουν χαραχθεί από το 1926”, είπε ο κ. Αρβανίτης.

“Από εκεί και πέρα υπάρχει μία προσπάθεια, την οποία εγώ δεν μπορώ να εξηγήσω, να φανεί το Δασαρχείο Αχαΐας συνεπέστερο από το Δασαρχείο Ηλείας”, δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης και συνέχισε: “ Εγώ γνωρίζω ότι σε όλη την επικράτεια οι νόμοι ισχύουν για όλους, είναι σεβαστοί και εφαρμόζονται απ’ όλους. Δεν υπάρχει άλλη νομοθεσία για το Δασαρχείο Πατρών και άλλη για το Δασαρχείο Πύργου.

Συνεπώς, κακώς προσπαθούν ορισμένοι μέσω μιας υπηρεσίας και συγκεκριμένα της Δασικής, η οποία υποτίθεται ότι ευαισθητοποιείται ιδιαιτέρως, να μπουν σε διαδικασία υλοποίησης ορίων. Αυτό που γίνεται είναι ένα λάθος  και τονίσθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη και όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο βρίσκονται στο απόλυτο σκοτάδι.
Προσπαθούν δε επιπλέον με αυτό  τον τρόπο να διασπάσουν την αρχή της ενιαίας δράσης της δημόσιας διοίκησης και των υπηρεσιών της, που επί σειρά ετών έχουν πάγια και ομοιόμορφη τακτική (όπως απογραφές, ληξιαρχεία, δημοτολόγια, ανάρτηση χαρτών, πολεοδομία κ.α.) με μια μεμονωμένη δράση μιας μόνον υπηρεσίας.
Είναι απόλυτο λάθος”.
 

Σ.Σ. Τη ραδιοφωνική συνέντευξη στην πλήρη της μορφή θα την βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://skaipatras.gr/skai-enimerosi/item/57465-a.html#.URI0CnXwBjQ.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...