Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεία: Υπό βροχή ο αποκλεισμός της εθνικής οδού στην Μαραθιά από τους αγρότες


Ηλεία: Υπό βροχή ο αποκλεισμός της εθνικής οδού στην Μαραθιά από τους αγρότες
Απτόητοι από τις καιρικές συνθήκες, οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο της Μαραθιάς για δεύτερη εβδομάδα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και σταθερά κάθε μεσημέρι, από τις 2 έως τις 3, προχωρούν σε συμβολικό αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Πατρών- Πύργου. 


Το ίδιο έγινε και χθες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή υπήρχε έντονη βροχόπτωση. Οι αγρότες δεν κάμφθηκαν, αντιθέτως πήραν τις ομπρέλες τους ανά χείρας και βγήκαν στο δρόμο σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα, διακόπτοντας για μία ώρα την κυκλοφορία.

Η χθεσινή κινητοποίηση ωστόσο είχε και κάτι καινούργιο, αφού συνοδεύτηκε από δωρεάν διανομή λαχανικών και φρούτων στους διερχόμενους. 

Η διανομή έγινε από αγρότες- πωλητές που συμμετέχουν στην λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας. 

Με δεδομένο ότι χθες δεν πραγματοποιήθηκε η λαϊκή αγορά στην Αμαλιάδα, καθώς πραγματοποιείται στο κλειστό γυμναστήριο το τριήμερο Φεστιβάλ {{Κερνάμε Ελλάδα}}, ορισμένοι παραγωγοί που πήγαν κανονικά το πρωί στο χώρο για να στήσουν τους πάγκους τους, αφού έκαναν μία συμβολική διαμαρτυρία στην είσοδο της λαϊκής γιατί έχασαν το μεροκάματο, αποφάσισαν στην συνέχεια να μεταβούν στο μπλόκο της Μαραθιάς, όπου και διένειμαν δωρεάν τα προϊόντα τους.
Μ.Κ.
 patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...