Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεία: Βαθμιαία μεταβολή του καιρού από το απόγευμα της Τετάρτης – Κακοκαιρία διαρκείας


Πιο θερμή από το περασμένο Σαββατοκύριακο 2-3/2, εξελίχθηκε η Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 με το θερμόμετρο να φτάνει τους 21.2 βαθμούς Κελσίου στην Αρχαία Ολυμπία!
Από τις άκρως ανοιξιάτικες συνθήκες, που επικράτησαν το πρώτο πενθήμερο του Φλεβάρη, σταδιακά από σήμερα Τετάρτη 6/2 και κυρίως αύριο Πέμπτη 7/2 ο καιρός αλλάζει. Από την Πέμπτη, λοιπόν, η περιοχή μας μπαίνει σε περίοδο παρατεταμένης κακοκαιρίας, με συνθήκες που θα θυμίζουν περισσότερο Νοέμβριο. Παραμονή και ανήμερα της εορτής του Πολιούχου Πύργου Αγ. Χαραλάμπους, ο καιρός θα είναι βροχερός και κυρίως ανήμερα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται από την Δευτέρα ο Φλεβάρης να θυμηθεί σε πια εποχή είναι, με τα χιόνια να κατεβαίνουν από τις κορυφές των βουνών της Ηλείας και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Φυσικά, γι αυτή την εξέλιξη θα μιλήσουμε με πιο ασφαλή στοιχεία σε επόμενες προγνώσεις.

Πάμε να δούμε τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών στην Ηλεία:

Τετάρτη 6/2: Βροχές από το απόγευμα. Θερμοκρασία σε πτώση. Άνεμοι ΝΔ 7 μποφόρ.
Πέμπτη 7/2
: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Άνεμοι ΝΝΔ 8 μποφόρ.
Παρασκευή 8/2: Βροχές. Θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση. Άνεμοι ΔΝΔ 7 μποφόρ.
Σάββατο 9/2: Βροχές. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι ΔΝΔ 6 μποφόρ.
Κυριακή 10/2: Βροχές και καταιγίδες. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι ΔΝΔ 7 μποφόρ.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:

Tην Τετάρτη 6/2, λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα αρχίσουν να δίνουν βροχές. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 9 με 10 στα πεδινά και 7 με 8 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 15 με 16 στα πεδινά, 10 με 11 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, αρχικά ασθενείς από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 5 με βαθμιαία ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη 7/2, περιμένουμε βροχές, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 11 με 12 στα πεδινά και 7 με 8 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 14 με 15 στα πεδινά, 7 με 8 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, νότιοι - νοτιοδυτικοί έως θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Την Παρασκευή 8/2, περιμένουμε βροχερό καιρό και χιόνια περίπου πάνω από τα 1.100 με 1.200 μέτρα υψόμετρο. Φαινόμενα ασθενή έως μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία σε πτώση, νωρίς το πρωί 8 με 9 στα πεδινά και 5 με 6 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 11 με 12 στα πεδινά, σταθερά στους 5 με 6 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, δυτικοί - νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Το Σάββατο 9/2, περιμένουμε ασθενείς, κατά βάση, βροχές και χιόνια περίπου πάνω από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 7 με 8 στα πεδινά και 4 με 5 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 12 με 13 στα πεδινά, σταθερά στους 4 με 5 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, δυτικοί - νοτιοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Κυριακή 10/2, περιμένουμε ένταση των φαινομένων, με σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια περίπου πάνω από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 7 με 8 στα πεδινά και 4 με 5 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 12 με 13 στα πεδινά, σταθερά στους 4 με 5 στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, δυτικοί - νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Δευτέρα 11/2, περιμένουμε βροχές, καταιγίδες και χιόνια πιθανόν σε χαμηλά υψόμετρα. Η θερμοκρασία σε πτώση. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 450 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.

Για το ilialive.gr πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...