Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεία: Στο ΕΣΠΑ η ανέγερση Δημοτικής Βιβλιοθήκης στη Γαστούνη

Ηλεία: Στο ΕΣΠΑ η ανέγερση Δημοτικής Βιβλιοθήκης στη Γαστούνη
Στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 1.390.000 ευρώ, εντάχθηκε με απόφαση που υπέγραψε σήμερα (26/2) το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, το έργο ανέγερσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Γαστούνη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.


Δικαιούχος του έργου, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, είναι ο Δήμος Πηνειού, η δε χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου ορίζεται στους 21 μήνες.

«Πρόκειται για την ανέγερση ενός νέου διώροφου κτιρίου, στην βάση όλων των προδιαγραφών που προβλέπονται για τις σύγχρονες Βιβλιοθήκες», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας προσθέτοντας ότι με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ διασφαλίζονται πλέον οι πόροι και παίρνει την οδό της υλοποίησης ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας αλλά και μια υποδομή που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαστούνης θα έχει συνολική επιφάνεια δόμησης 434 τετραγωνικά μέτρα και το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Στο τεχνικό δελτίο του έργου αναλυτικά περιγράφονται όλες οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν έως την παράδοση του.

Στη δήλωση του ο Περιφερειάρχης επεσήμανε, για άλλη μια φορά, την ανάγκη γρήγορων ρυθμών στην υλοποίηση των έργων ΕΣΠΑ καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια απώλειας πολύτιμων πόρων για την ενίσχυση των υποδομών στη Δυτική Ελλάδα, την οικονομική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής.
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...