Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Πύργος: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Θανάση Ευθυμίου στο Επιτάλιο - Νεότερη ενημέρωση (18:05)(video)


foniko2aΜια σπείρα Αλβανών κακοποιών φέρεται να βρίσκεται πίσω απο την δολοφονία του 67χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων Θανάση Ευθυμίου στις 30 Οκτωβρίου 2011 στο Επιτάλιο.
Δύο δράστες τότε με πιστόλι είχαν εμφανιστεί αργά το μεσημέρι στο πρατήριο και μετά απο διαπληκτισμό πυροβόλησαν και σκότωσαν εν ψυχρώ τον άτυχο άντρα.

Οι Αρχές από την πρώτη στιγμή είχαν στοιχεία για να ψάξουν την υπόθεση. Έτσι ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ilialive.gr, το κράνος που άφησαν πίσω τους και μια μπλούζα μαζί με το δίκυκλο που χρησιμοοποίησαν - στην περιοχή των Ραχών Κρεστένων - προσέφεραν αρκετά και πολύτιμα δεδομένα DNA έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει έρευνα και τελικά ταύτιση του γεννετικού υλικού με έναν από τους δράστες.

Η υπόθεση ερευνάτο εδώ και αρκετούς μήνες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου όπου είχαν συγκεντρώσει πάρα πολλά στοιχεία και έκαναν εκείνους τους συνδυασμούς ώστε να φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα..

Βασικός δράστης είναι ένας 30χρονος που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές του Αγ. Στεφάνου, με αρκετά πλούσιο "παρελθόν" σε κλοπές και ληστείες.

Σήμερα το απόγευμα στις 17:30 ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Αριστείδης Ανδρικόπουλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο μέγαρο της Α.Δ. Ηλείας όπου θα γίνουν γνωστά όλα τα δεδομένα που οδήγησαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας.

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

Δείτε τι είχε συμβεί τότε όπως καταγράφτηκαν τα γεγονότα από το ρεπορτάζ του ilialive.gr ΕΔΩ
Νεότερη ενημέρωση 18:05

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.


"Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 65χρονου βενζινοπώλη, πριν ενάμιση χρόνο στο Επιτάλιο Ηλείας. Ο ένας δράστης είναι 33χρονος Αλβανός, έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας, ενώ αναζητείται ο συνεργός του. Το θύμα είχε πυροβοληθεί εξ΄επαφής από τους δυο δράστες, που επιχείρησαν να το ληστέψουν. Οι δράστες είχαν διαφύγει με κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα χωρίς να αφαιρέσουν χρήματα.

Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, η ανθρωποκτονία 67χρονου βενζινοπώλη, που έλαβε χώρα στις 30-10-2011 στο Επιτάλιο Ηλείας. Στην υπόθεση αυτή, όπως προέκυψε, εμπλέκονται δυο δράστες, από τους οποίους ο ένας είναι 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ηλείας.

Ο συγκεκριμένος βρίσκεται έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, καθώς την 22-12-2011 είχε συλληφθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης η οποία διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και τη Φωκίδα (Σχετικό το από 22-12-2011 Δελτίο Τύπου μας).

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, την 30-11-2011 το μεσημέρι, οι δυο δράστες μετέβησαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων του 65χρονου στη Νέα Εθνική Οδό Πύργου - Κυπαρισσίας, στο ύψος του Επιταλίου, όπου, με σκοπό τη ληστεία, συνεπλάκησαν με τον παθόντα και αφού τον έριξαν στο έδαφος τον πυροβόλησαν μια φορά εξ΄επαφής στη κοιλιά.

Ο 65χρονος διακομίστηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Οι δράστες είχαν διαφύγει με μηχανή, την οποία είχαν αφαιρέσει πριν δυο μήνες περίπου από τη Πάτρα. Μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών βρέθηκε, τρεις μέρες μετά την ανθρωποκτονία, εγκαταλελειμμένη σε αγροτική περιοχή στις Ράχες Ηλείας, μαζί με άλλα αντικείμενα και ενδύματα των δραστών.

Ο 33χρονος δράστης θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζονται.

Το προανακριτικό έργο ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου".

Video

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...