Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Επεισόδια κατά τις καταθέσεις στεφάνων σε Περαχώρα, Λουτράκι


Σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του Α.Τ. Λουτρακίου μετά τα επεισόδια

Ένταση και συλλήψεις σημειώθηκαν στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων σε Περαχώρα και Λουτράκι, όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία Ευστάθιος Μπούκουρας κατάθετε στεφάνι στο μνημείο Πεσόντων.

Συγκεκριμένα, στην Περαχώρα, τρία άτομα αποδοκίμασαν τον βουλευτή, με πρώτη μια γυναίκα και το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των αστυνομικών.

Στο Λουτράκι, την ώρα που ο ίδιος βουλευτής πήγε να καταθέσει στεφάνι εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών, νεαρός έτρεξε πίσω του, πήρε το στεφάνι πριν προλάβει να το αγγίξει και μέσα σε δευτερόλεπτα άρχισε μια συμπλοκή σώμα με σώμα, με τους αστυνομικούς στη μέση να προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη και τον κόσμο να αποδοκιμάζει.

Στο τέλος, η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών για να ελέγξει την κατάσταση κι ακολούθησαν συλλήψεις τεσσάρων ημεδαπών, ηλικίας 30, 24, 36 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, ενώ ο 18χρονος κατηγορείται επιπλέον για αντίσταση κατά των αστυνομικών.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με νέο επεισόδιο, αφού όταν ήρθε η ώρα να καταθέσει στεφάνι ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Λουτρακίου, αυτός αρχικά καθυστέρησε κι όταν έφτασε, λέγοντας συνεχώς τη λέξη «ντροπή σας», πήρε το στεφάνι και κυριολεκτικά το πέταξε στο μνημείο πεσόντων -συνεχίζοντας να φωνάζει την ίδια λέξη- με τους πολίτες, άλλοι να τον χειροκροτούν κι άλλοι να τον αποδοκιμάζουν.

Ο διοικητής του ΑΤ Λουτρακίου τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης, στην Κοζάνη, με αφορμή την κατάθεση στεφάνου από την Χρυσή Αυγή στο μνήμείο των ηρώων. Μέλη του ΚΚΕ και αντιεξουσιαστές αντέδρασαν στην κατάθεση στεφάνου από την ΧΑ, φωνάζοντας «έξω οι ναζιστές». Ισχυρή αστυνομική δύναμη τους εμπόδισε να φτάσουν στο μνημείο και ακολούθησαν συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές, στη διάρκεια των οποίων έγινε και μια προσαγωγή. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία της Χρυσής Αυγής, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης αποχώρησαν χωρίς να καταθέσουν στεφάνι. 

Λουτράκι: Ο Διοικητής του Α.Τ. πέταξε το στεφάνι στο μνημείο ηρώων! Βίντεο astynomos petaei stefani Λουτράκι: Ο Διοικητής του Α.Τ. πέταξε το στεφάνι στο μνημείο ηρώων! Βίντεο 16:45:50 Για το περιστατικό διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Λουτρακίου. Χρυσή Αυγή: Η αστυνομία για να τους σώσει έριξε χημικά στον βουλευτή μας! Για το ξύλο και τα χημικά που έπεσαν, με αφορμή την κατάθεση στεφάνου από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, το γραφείο τύπου σε ανακοίνωσή του αναφέρει: “Ομάδα θρασύδειλων αριστεριστών, με την πλήρη ανοχή της αστυνομίας, προκάλεσε επεισόδια στο Λουτράκι και αμαύρωσε τους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου. Όλα άρχισαν όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής συναγωνιστής Μπούκουρας εκφωνήθηκε για την κατάθεση στεφάνου. Τότε μία ομάδα αριστεριστών προσπάθησε να τον χτυπήσει πισώπλατα, επενέβησαν όμως παριστάμενοι φίλοι του Κινήματος και τους έτρεψαν σε φυγή. Ένας μάλιστα απ’ αυτούς, που επιτέθηκε στον συναγωνιστή Μπούκουρα, βρέθηκε αμέσως στο έδαφος και για να τον σώσει η αστυνομία έριξε χημικά στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής! Με απλά λόγια: είσαι βουλευτής και προσκεκλημένος σε δημόσια εκδήλωση, σου επιτίθεται ένας αλήτης, τον ρίχνεις κάτω αμυνόμενος και η αστυνομία σου ρίχνει χημικά για να τον σώσει αντί να τον συλλάβει! Και στη συνέχεια συλλαμβάνει πολίτες που δεν είχαν προκαλέσει το παραμικρό και βρέθηκαν αναγκαστικά σε θέση άμυνας. Αυτά τα φαινόμενα συμβαίνουν μόνο στο ελλαδιστάν”. 16:22:21 Απίστευτες σκηνές με άγριο ξύλο στη μέση του κόσμου που παρακολουθούσε την κατάθεση στεφάνων. Δείτε το βίντεο από την επίθεση στο βουλευτή της Χ.Α. Στάθη Μπούκουρα

Πηγή:
www.MadatoForos.com
Δείτε το βίντεο από το ekorinthos.gr

Πηγή:
www.MadatoForos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...