Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Πορεία και κατάληψη της Ε.Ο. Πύργου-Πατρών στα Σαβάλια από τους φοιτητές του ΤΕΙ Αμαλιάδας!




Πορεία και κατάληψη της Ε.Ο. Πύργου-Πατρών στα Σαβάλια από τους φοιτητές του ΤΕΙ Αμαλιάδας!(Νεότερη ενημέρωση) Σε συμβολική κατάληψη της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών Πύργου, στο ύψος των Σαβαλίων προχώρησαν τη Δευτέρα το μεσημέρι οι σπουδαστές του ΤΕΙ Αμαλιάδας, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο Αθηνά του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τη συγχώνευση του τμήματός τους με παρεμφερή στην Πάτρα και στο Μεσολόγγι.

Πορεία και κατάληψη της Ε.Ο. Πύργου-Πατρών στα Σαβάλια από τους φοιτητές του ΤΕΙ Αμαλιάδας!Οι σπουδαστές δημιούργησαν κλοιό κάθετα στην Εθνική Οδό και για περισσότερη από μισή ώρα διέκοψαν την κίνηση των οχημάτων. Αξίζει να αναφερθεί ότι από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκε ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, η οποία παρακολούθησε διακριτικά την εξέλιξη της κινητοποίησης, ενώ άνδρες της Τροχαίας Αμαλιάδας παρέκαμπταν την κυκλοφορία των οχημάτων σε περιμετρικές οδούς έτσι ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία οδηγών και επιβατών.

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αμαλιάδας πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα οι σπουδαστές του Τμήματος ΤΕΙ της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που φέρνει στις σπουδές αλλά και στις... ζωές τους το σχέδιο «Αθηνά». Στο πλευρό των φετινών, μαζί στην πορεία, βρέθηκε ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Παναγιωτάρας και Βαγγέλης Χριστοφόρου, καθώς και ο πρόεδρος κ. Πέτρος Παπαδάτος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου, μαζί με καταστηματάρχες της πόλης!




Με κεντρικά συνθήματα στο πανό των σπουδαστών: «Όχι στο σχέδιο «Αθηνά» που καταστρέφει την παιδεία» και «Όχι στην υποβάθμιση της επαρχίας», η πορεία ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης και κατευθύνθηκε σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Αμαλιάδας όπου οι σπουδαστές φώναξαν τα συνθήματά τους και διαδήλωσαν τα αιτήματά τους, ζητώντας τη στήριξη όλων των κατοίκων και των φορέων της πόλης!

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Αμαλιάδας ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στον δεύτερο όροφο του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου Αμαλιάδας, όπου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας!

Σ.Π.
patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...