Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ηλεία: Κι όμως υπάρχει ακόμα ανθρωπιά . . .


allilegii1.JPGΜια ζεστή αγκαλιά, ένας γλυκός λόγος και λίγη ώρα συντροφιά, μοιάζουν αρκετά στην περίπτωση της ηλικιωμένης γυναίκας από τη Μυρσίνη, που τις τελευταίες είκοσι ημέρες
allilegii2.JPGνοσηλεύεται στην Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, ολομόναχη.
Το ρόλο αυτό, ανέλαβαν, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα που δέχτηκαν, τα μέλη της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, τα οποία και επισκέφθηκαν χθες το πρωί την ηλικιωμένη γυναίκα στο δωμάτιο όπου νοσηλεύεται.

Πέρα από τα είδη πρώτης ανάγκης που της προσέφεραν (εσώρουχα, νυχτικά και ρούχα), συνομίλησαν μαζί της και της κράτησαν συντροφιά για αρκετή ώρα, δίνοντας της την υπόσχεση ότι σε λίγες ημέρες που θα λάβει εξιτήριο θα την επισκεφθούν και στο σπίτι της. Στο σπίτι της στο χωριό, όπου ζει με το ανάπηρο παιδί της… «Δεχτήκαμε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα ότι μια γιαγιά νοσηλεύεται στο β’ όροφο του Νοσοκομείο στην Καρδιολογική και είναι παντελώς μόνη, και πως είκοσι μέρες τώρα δεν την έχει επισκεφθεί κανείς…» ανέφερε ο πρόεδρος της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης κ. Γιώργος Λαγκαδινός και πρόσθεσε ότι η χαρά που αισθάνθηκε η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν απερίγραπτη.

«Βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και η παρουσία μας την χαροποίησε καθώς τόσες μέρες δεν είχε μιλήσει με κανέναν πέρα από το προσωπικό του νοσοκομείου. Δυστυχώς, σήμερα, έχουμε γίνει τόσο ανάλγητοι όλοι μας που δεν σεβόμαστε, ούτε εκτιμάμε τον πλησίον μας, ούτε τον ίδιο μας τον εαυτό πολλές φορές. Για αυτό θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία γιατί ότι συμβαίνει σήμερα στο διπλανό μας μπορεί να συμβεί και σε μας αύριο».

«Να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας»
Επιπλέον, ο κ. Λαγκαδινός επισήμανε ότι η ευαισθητοποίηση των μελών της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης ήταν άμεση και αυτό γιατί ενημερώθηκαν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα ζει με το ανάπηρο παιδί της χωρίς να έχει στήριξη από πουθενά. «Η περίπτωση αυτή αποτελεί άμεση προτεραιότητα για εμάς. Στη σκέψη και μόνο ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται ένα παιδί ανάπηρο μόνο του τόσες μέρες μας θλίβει.

Όπως αντιλαμβάνεστε η οικογένεια αυτή περνά δύσκολες ώρες για αυτό και πρέπει οι χωριανοί τους να είναι πιο κοντά της. Πρόκειται για μια εξαίρετη, υπομονετική και καλοσυνάτη κυρία, στο πρόσωπο της οποία ζωγραφίζεται η θλίψη και ο προβληματισμός. Για αυτό και οι χωριανοί της, ας δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αυτή την οικογένεια γιατί δεν πρέπει να μένει κανένας μόνος του σήμερα.

Παράκληση θερμή να στηρίζουν τους ανθρώπους που υποφέρουν δίπλα τους και αυτό ο Θεός θα τους το ανταποδώσει».

Επίσκεψη και στο Καταράχι
Παράλληλα, τα μέλη της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, επισκέφθηκαν και την οικογένεια της Παναγιώτας Ασημακοπούλου από το Καταράχι στην οποία είχαν κόψει το ρεύμα και χάρις την παρέμβαση του συλλόγου επανασυνδέθηκε.

«Μόλις ενημερωθήκαμε για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η πρόσφατα εγχειρισμένη στην καρδιά, κ. Παναγιώτα που ζει με τον ανάπηρο γιό της, στείλαμε έγγραφο στον Περιφερειακό Δ/ντή της ΔΕΗ για την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος όπως και έγινε. Την επισκεφθήκαμε στο σπίτι της γιατί θέλαμε να την γνωρίσουμε από κοντά και να της πούμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό της» σημείωσε ο κ. Λαγκαδινός.

Με τη σειρά της η κ. Παναγιώτα φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με το πρόβλημα της αλλά κυρίως με την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη που παρενέβη και το έλυσε. «Ευχαριστώ όλους μέσα από τα βάθη της ψυχής μου. Ο Θεός να σας έχει πάντα καλά και να κάνετε πάντα τέτοιες καλοσύνες».
Κική Κολοβέρου
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...