Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Πειρατικό" βανάκι και παράνομη μεταφορά λαθρομετανάστη

vanaki.JPGΣτα χέρια των Αρχών έπεσε ένας 43χρονος οδηγός από την Αλβανία και ένας 41χρονος ομοεθνής του χωρίς άδεια παραμονής στη χώρα μας, σε έλεγχο της ΟΕΠΤΑ ΑΔ Ηλείας,
το απόγευμα της Τρίτης στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας στο ύψος του Ανεμοχωρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος των ανδρών της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, έφερε στην επιφάνεια την δράση του οδηγού που παράνομα σαν «πειρατικό ταξί» μετέφερε με το βαν του μάρκας Mercedes, επιβάτες, αποσκευές και προϊόντα από την Καλαμάτα στην Αλβανία, ανάμεσά τους και τον παράνομο αλλοδαπό, λαμβάνοντας έτσι άλλες διαστάσεις η υπόθεση.

Οι αστυνομικοί της ΟΕΠΤΑ, στο πλαίσιο του ελέγχου αντιλήφθηκαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά, με το βάν που εκτελούσε ιδιωτικό – «πειρατικό» δρομολόγιο και μάλιστα με καλά κέρδη για τον οδηγό, όπως φάνηκε. Οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο βαν οκτώ επιβάτες, εκ των οποίων ο ένας ήταν παράνομος, χωρίς χαρτιά και άδεια παραμονής στη χώρα μας. Έτσι η υπόθεση περιπλέχθηκε περισσότερο, αφού ο οδηγός αντιμετωπίζει και την κατηγορία της διακίνησης λαθρομετανάστη πέρα από το παράνομο δρομολόγιο που φέρεται να εκτελούσε. Στην κατοχή του βρέθηκε και σημαντικό ποσό που εκτιμάται πως το μεγαλύτερο μέρος του προερχόταν από την αμοιβή του για την μεταφορά των ομοεθνών του στην Αλβανία.

Οι δύο δράστες ο 43χρονος οδηγός και ο 41χρονος παράνομος μετανάστης προσήχθησαν στην Α.Δ. Ηλείας και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, όπου σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Ηλείας. Όσο για τους υπόλοιπους εφτά που μετέφερε ο 43χρονος, αντί να φτάσουν στην πατρίδα τους την Αλβανία, ξέμειναν στον Πύργο και αναζητούσαν συγγενείς και φίλους για να δουν πως θα μεταβούν είτε προς τον προορισμό τους είτε πάλι πίσω στην Καλαμάτα, μαζί με τις αποσκευές τους.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...