Τρίτη 30 Απριλίου 2013

"Πεντάρα" κι έμεινε ο Αίας - 5-1 τον Ηλειακό

aias_ileiakos1a.JPG
Έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον «αγέραστο» Θοδωρή Λούρμπα, που πέτυχε χατ τρικ, αλλά κι όντας ανώτερος καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Αίας Γαστούνης επικράτησε με 5-1 του Ηλειακού Λεχαινών στο γήπεδο του Τραγανού (παρουσία 800 και πλέον φιλάθλων) στο ματς του πλέι άουτ και ανανέωσε έτσι την παραμονή του στην Α1 τοπική Κατηγορία.
Στον αντίποδα, ο Ηλειακός ζει πλέον την πιο μαύρη σελίδα της πολύχρονης ιστορίας του με τον υποβιβασμό του στην Α2.
«Αφεντικό» εξ αρχής ο Αίας
Οι παίκτες του Ζώη Ανδριόλα μπήκαν εξ αρχής «φουριόζοι» στον αγωνιστικό χώρο και ανέλαβαν τον έλεγχο του αγώνα. Και η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει από νωρίς προς την πλευρά τους, όταν μόλις στο 5’ ο Μαλισώβας έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).
Ο Ηλειακός προσπάθησε να απαντήσει στο 27’, όταν από ωραία πάσα του Μουσερή ο Τσιχλιάς βγήκε μόνος απέναντι από τον Ψυχογιό, αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ και έχασε μεγάλη ευκαιρία.
Και σα να μην έφτανε αυτό για τους «κυανόλευκους», στο 29’ ο Χριστοφοράτος βγήκε μόνος απέναντι από τον Σερέτη, ο οποίος τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής Καλογεράκο0ς σωστά υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών» και από τα έντεκα βήμα ο Θ. Λούρμπας διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (2-0).
Οι «ερυθρόλευκοι», μετά κι από αυτό το γκολ, συνέχισαν σε δαιμονιώδεις ρυθμούς και στο 32’ είχαν δοκάρι σε σουτ του Μαλισώβα, ενώ δύο λεπτά αργότερα χάθηκε μία ακόμη τεράστια ευκαιρία, όταν αρχικά το πλασέ του Λούρμπα σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μονόλιθος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Και επειδή η μπάλα τιμωρεί, στο 36’ ο Ηλειακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μουσερή από τον Ψυχογιό. Ο Γιάννης Κράγκαρης εκτέλεσε σωστά από τα έντεκα βήματα κι έβαλε εκ νέου την ομάδα του στο «κόλπο» της παραμονής (2-1).
Να σημειώσουμε ότι στο 44’ υπήρξε προσωρινή διακοπή στο ματς επειδή κροτίδα έσκασε κοντά στον βοηθό Σταθόπουλο! Μετά από δίλεπτη διακοπή συνεχίστηκε το παιχνίδι.
Καταιγιστικός και στην επανάληψη
Στην επανάληψη ο Αίαντας μπήκε εξίσου δυνατά και στο 54’ ο Λούμπας με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 3-1 και στο 64’ και πάλι ο Λούρμπας με εύστοχο χτύπημα πέναλτι αυτή τη φορά (το κέρδισε ο Μονόλιθος από τον Κουρλό) ανέβασε το δίχτυ του σκορ στο 4-1 και κάπου εκεί τέλειωσαν όλα.
Πάντως στο 69’ ο Αίας είχε ένα ακόμα δοκάρι σε σουτ του Μαλισώβα, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο νεαρός Χαραλάμπους στο 83’, με σουτ μετά από πάσα του Πανάκη, γράφοντας το τελικό 5-1.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του καλογεράκου και των βοηθών του Σταθόπουλου, Στ. Σφυρή.
* Να σημειώσουμε ότι πριν από την έναρξη του αγώνα και για αρκετά λεπτά δημιουργήθηκε ένταση και συμπλοκές εκτός του αγωνιστικού χώρου ανάμεσα σε φιλάθλους του Αίαντα και της Νίκης Τραγανού.

Οι συνθέσεις
AΙΑΣ: Ψυχογιός, Χριστοφοράτος Σ., Σταματάτος, Κλάδης, Καλαρίτης, Πανάκης, Μονόλιθος (68' Βετουλαδίτης),  Δημητρίου,  Λούρμπας, Χριστοφοράτος Κ.  (63' Τεκερλέκης), Μαλισώβας (80' Χαραλάμπους).
ΗΛΕΙΑΚΟΣ: Σερέτης, Κόστα Β., Έντριτ, Παναγόπουλος, Βατσής, Αλικανιώτης (56' Αναστασόπουλος), Κράγκαρης, Μάης (81' Κοκκινάκης), Τσιχλιάς, Μουσερής (65' Σπανός), Κουρλός.
Μαρία Καραντώνη
  • 29/04/2013 - 19:01

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...