Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Και πάλι ΠΑΟ στο... μηδέν

Οι «Πράσινοι» έφεραν λευκή ισοπαλία με τον Πανιώνιο

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να νικήσει με τίποτα -όπως μαρτυρούν και οι 36 τελικές- Πανιώνιο και τον φανταστικό Γιαννακόπουλο. Έμεινε στο 0-0 κι αναρωτιέται αν υπάρχει τρόπος να προλάβει τα πλέι οφ.
Μια ματιά στα στατιστικά του ματς Παναθηναϊκός-Πανιώνιος φανερώνουν την εικόνα του αγώνα… Τελικές προσπάθειες 36-6 υπέρ του «τριφυλλιού». Τα κόρνερ 23-4 για τους «πράσινους» και η κατοχή μπάλας 70%-30%. Στο ποδόσφαιρο όμως, ένα νούμερο μετράει, αυτό που γράφει ο φωτεινός πίνακας, δηλαδή το 0-0…

Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν αγωνιστικά, έχασαν πάμπολλες ευκαιρίες –κυρίως με σουτ εκτός περιοχής- όμως ο Νίκος Γιαννακόπουλος κατέβασε ρολά και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στο τέλος μάλιστα, το «τριφύλλι» κινδύνεψε ακόμη και με ήττα και χρειάστηκε δύο φορές ο Καρνέζης με δικές του επεμβάσεις για να κρατήσει το «μηδέν».

Στο -2 από τον ΠΑΣ Γιάννινα που παίζει αύριο με την ΑΕΚ πλέον ο Παναθηναϊκός, δείχνει να χάνει το τρένο των πλέι οφ, ενώ οι φιλοξενούμενοι μπορούν μάλλον να αισθάνονται ασφαλείς με τους 35 βαθμούς στους οποίους έφτασαν.

Ένα δεκάλεπτο… Τόσο κράτησε η νωθρότητα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Πανιώνιο. Μια νωθρότητα που επέτρεψε στους «κυανέρυθρους» να προσπαθήσουν να «παγώσουν» α λα… Πλατανιάς τους γηπεδούχους χρησιμοποιώντας σαν όπλο την ταχύτητα του Αραβίδη. Ο Έλληνας επιθετικός ήταν πολύ γρήγορος για το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών του «τριφυλλιού» (Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος) που λόγω σωματοδομής δυσκολεύονταν ακόμη και να προλάβουν να τον δουν…

Όταν ήρθε η προειδοποιητική βολή του 10’ και η φανταστική απόκρουση του Καρνέζη, οι «πράσινοι» ξύπνησαν. Πίεσαν ψηλά και προσπάθησαν να αναπτυχθούν κυρίως από τα άκρα εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως Σεϊταρίδης και Χουχούμης έβρισκαν χώρους και ανέβαιναν ψηλά βοηθώντας Κουΐνσι και Μπαρμπαρούση. Στις δύο μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν όμως (με τις κεφαλιές των Φιγκερόα και Πίντο) ο Γιαννακόπουλος αντέδρασε όπως νωρίτερα ο Καρνέζης.

Αφού δεν βρήκαν δίχτυα με το κεφάλι, οι γηπεδούχοι το… γύρισαν στα σουτ, όμως εκεί είδαν την τύχη να τους γυρνά την πλάτη σε προσπάθειες των Φιγκερόα (δραστήριος, όπως και ο Μπαρμπαρούσης) και Σεϊταρίδη.

Ίδιο κι απαράλλαχτο με το πρώτο ήταν και το δεύτερο ημίχρονο. Η συντριπτική κατοχή μπάλας και οι πολυάριθμες τελικές προσπάθειες των παικτών του Βονόρτα δεν έμοιαζαν στοιχεία αρκετά για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο πολυπόθητο γκολ, ενώ οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν έναν ξεκάθαρα παθητικό ρόλο μη μπορώντας να βγάλουν τις φαρμακερές αντεπιθέσεις των πρώτων 45 λεπτών.

Σε αυτό το διάστημα έλαμψε το άστρο του νεαρού Νίκου Γιαννακόπουλου που έμοιαζε ανίκητος κάτω από τα γκολποστ του Πανιωνίου. Οι σπουδαίες επεμβάσεις του νεαρού τερματοφύλακα –με διαφορά το καλύτερο ματς της σύντομης ως τώρα καριέρας του- κράτησαν ζωντανούς τους «κυανέρυθρους» που με βάση την εικόνα του αγώνα –ας είμαστε ειλικρινείς- θα μπορούσαν πολύ εύκολα να βρίσκονται πίσω στο σκορ…

Τελικά αυτό δεν έγινε και μάλιστα, αν ο θεός του ποδοσφαίρου είχε ακόμη περισσότερο χιούμορ- θα μπορούσε ακόμη και να ηττηθεί ο Παναθηναϊκός αν στις δύο μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν οι «κυανέρυθροι» δεν έδειχνε και ο Καρνέζης τη μεγάλη του κλάση.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...