Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ηλεία: Έπιασαν… τους ζωοκλέφτες του Αμπελοκάμπου - Επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας (νεότερο)

Στα χέρια των ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας έπεσαν προχθες το απόγευμα ένας 26χρονος και ένας 45χρονος, κάτοικοι και οι δύο της Αμαλιάδας, με την κατηγορία της ζωοκλοπής κατά εξακολούθηση και συναυτουργία!
Οι δύο άντρες, που τις τελευταίες μέρες είχαν «σηκώσει» αμνοερίφια από στάβλους στην ευρύτερη περιοχή του Αμπελοκάμπου, ήταν καλά… «οργανωμένοι», καθώς, ανάμεσα στον «εξοπλισμό» τους οι αστυνομικοί ανακάλυψαν και έναν ασύρματο πομποδέκτη που ήταν συντονισμένος… στη συχνότητα της Αστυνομίας!

Το «κουβάρι» των ζωοκλοπών άρχισε να ξετυλίγεται χθες, με τους αστυνομικούς να ερευνούν ζωοκλοπή που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, με «λεία» 23 αρνιά, στην περιοχή Κουρτίκι του Αμπελοκάμπου. Οι έρευνες των αστυνομικών «έδειξαν» τον 26χρονο τον οποίο αναζήτησαν, εντόπισαν και προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας όπου εξεταζόμενος, όχι μόνο παραδέχθηκε τη ζωοκλοπή, αλλά υπέδειξε στους αστυνομικούς και το σημείο που φυλάσσονταν τα 19 από τα πρόβατα που είχαν γλιτώσει… τη σφαγή. Τα υπόλοιπα 4, είχαν ήδη σφαχτεί! Μάλιστα οι δράστες της ζωοκλοπής είχαν… δεμένα τα πόδια των ζώων για να μην φύγουν και επιστρέψουν στον ιδιοκτήτης τους!

Λίγη ώρα αργότερα στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας εμφανίστηκε, από μόνος τους, ο δεύτερος φερόμενος δράστης, ο οποίος έμαθε ότι αναζητείται! Στο Ι.Χ. φορτηγάκι του 45χρονου, που κατασχέθηκε, βρέθηκαν ένα φακός με πιστολοειδή λαβή, ένα κόφτης, ένας ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος στη συχνότητα της Αστυνομίας και το ποσό των 445 δραστών. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν επίσης μπιτόνια με νερό με τους δύο άντρες να ισχυρίζονται ότι προορίζονταν για το πότισμα των ζώων στο στάβλο του δεύτερου, φερόμενου ως δράστη. Στο στάβλο του 45χρονοι οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 9 αρνιά, τα οποία είχαν κλαπεί στις 25 Φεβρουαρίου από άλλο στάβλο στον Αμπελόκαμπο. Μάλιστα τα αρνιά αναγνωρίστηκαν από την ιδιοκτήτρια του στάβλου! Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο ενώπιο του Εισαγγελέα Αμαλιάδας.
Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σ.Π.
Συνελήφθησαν χθες (4-4-2013) το απόγευμα, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 45 και 26 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ζωοκλοπών κατά συναυτουργία. Ειδικότερα χθες (4-4-2013) τα ξημερώματα, οι δυο δράστες μετέβησαν σε στάβλο, 54χρονου ημεδαπού στη περιοχή «Κουρτίκι» Αμαλιάδας, όπου αφαίρεσαν είκοσι τρία συνολικά πρόβατα.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκαν άμεσα αναζητήσεις από τους Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, όπου μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών εντοπίστηκε την επόμενη μέρα το μεσημέρι ο 28χρονος. Ο δράστης παρέδωσε στους αστυνομικούς τα 23 πρόβατα που είχαν αφαιρεθεί από το στάβλο του 54χρονου από τα οποία τα τέσσερα ήταν ήδη σφαγιασμένα.
Από την αστυνομική ερευνά που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δυο δράστες πριν ένα μήνα περίπου είχαν αφαιρέσει άλλα εννέα πρόβατα από κτήμα 63χρονης ημεδαπής στον Αμπελόκαμπο Ηλείας τα οποία βρέθηκαν και κατασχεθήκαν στο στάβλο του δεύτερου συλληφθέντα. Όλα τα ζώα αποδόθηκαν στους παθόντες ενώ από τις έρευνες των αστυνομικών κατασχεθήκαν επίσης το φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την διάπραξη των ζωοκλοπών καθώς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία. Επίσης στο όχημα των δυο δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε και ένας ασύρματος πολυκαναλικός πομποδέκτης ο οποίος ήταν συντονισμένος στη συχνότητα του κέντρου Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας ενώ οι έρευνες για συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις συνεχίζονται.
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...