Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών - Έφερναν "παρτίδα" στην Ηλεία;


lathro2Οργανωμένη σπείρα διακίνησης παράνομων μεταναστών, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, μετά από πολυήμερες έρευνες.
Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, συνελήφθησαν στην εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών, δύο Έλληνες, που θεωρούνται ηγετικά στελέχη του κυκλώματος και πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και 49 αλλοδαποί μετανάστες, (24 υπήκοοι Μπαγκλαντές, 17 Πακιστάν, τρεις Συρίας, τρεις Αφγανιστάν και δύο Ιράκ), οι οποίοι ήταν στιβαγμένοι στην καρότσα ΔΧ φορτηγού.

Επίσης αναζητούνται άλλοι τέσσερις αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης.

Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής εντόπισαν σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο χρησιμοποιούσε το κύκλωμα ως πρώτο σημείο συγκέντρωσης των παράνομων μεταναστών.

Από εκεί, με δημόσια μέσα μεταφοράς, αλλά και με ΙΧ αυτοκίνητα, τους οδηγούσαν σε παραπήγματα σε απομακρυσμένες περιοχές του Ασπρόπυργου και της Ν. Περάμου, από όπου τους επιβίβαζαν σε φορτηγά, με σκοπό τη μεταφορά τους σε παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και την τελική προώθησή τους, με πλωτά μέσα, στην Ιταλία. Εκτιμάται πως ανάμεσα στους προορισμούς ήταν και η Ηλεία, μιας και οι παραλίες της προσφέρονται για διαφυγή χωρίς έλεγχο απο ραντάρ προς την Ιταλία.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το ΔΧ φορτηγό και ένα ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο ήταν προπομπός, στον σταθμό διοδίων Ζευγολατιού και συνέλαβαν τα επτά μέλη της οργάνωσης και τους 49 αλλοδαπούς μετανάστες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κύκλωμα, από κάθε μετανάστη λάμβανε ως αμοιβή 2.500- 3.500 ευρώ.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκαν το ΔΧ φορτηγό, ένα πολυτελές ΙΧ που ήταν προπομπός, 10 κινητά τηλέφωνα και 3.470 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Φωτογραφία αρχείου
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...