Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Βάφτηκε στο αίμα ο μαραθώνιος της Βοστώνης – Ηλείος που ζει εκεί περιγράφει τα γεγονότα στο ilialive.gr (σοκαριστικές φωτό - ΠΡΟΣΟΧΗ)


boston10Συγκλονίζει η τρομοκρατική ενέργεια στη Βοστώνη αργά το βράδυ χθες (ώρα Ελλάδας) που κόστισε τη ζωή σε τρία άτομα εκ των οποίων το ένα οκτάχρονο παιδί.
Στην πόλη ζουν περισσότεροι από πέντε χιλιάδες έλληνες και μεταξύ αυτών περίπου 500 Ηλείοι. Το ilialive.gr είχε την ευκαιρία λίγη ώρα μετά το μακελειό να μιλήσει μέσω του διαδικτύου με έναν εκπρόσωπο της Ηλειακής ομογένειας στην Βοστώνη, τον Νίκο Καυκά από το Σιμόπουλο.

Ο Νίκος αρχικά μας μετέφερε την εικόνα από το χώρο του μακελειού, όπως αυτή μεταδίδεται από τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωση.

«Λίγο μετά τον τερματισμό των πρώτων νικητών του Μαραθωνίου Δρόμου της Βοστώνης, δύο βόμβες εξερράγησαν στο πεζοδρόμιο κοντά στον τερματισμό με αποτέλεσμα -έως τώρα - να βρουν το θάνατο 3 άτομα (8χρονο παιδάκι το ένα) 17 σε κρίσιμη κατάσταση και άλλοι 150 τραυματίες.

Αμέσως η περιοχή εκκενώθηκε και ο τερματισμός τον δρομέων σταμάτησε μερικά τετράγωνα πριν. Στο νοσοκομείο Massachusetts General έφτασαν τα πρώτα 30 θύματα και το νοσοκομείο ήταν σε συναγερμό και «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης είναι ιστορικός και είναι ο δεύτερος αρχαιότερος μετά της Αθήνας ενώ σήμερα είναι και αργία στη Μασαχουσέτη «Patriots Day» (μόνο στη Μασαχουσέτη, όχι στην υπόλοιπη Αμερική) οπότε και ο Μαραθώνιος συγκεντρώνει πολλούς θεατές δεδομένου ότι και τα σχολεία δεν λειτούργησαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε ακόμα μία έκρηξη στην βιβλιοθήκη John F. Kennedy, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι βρήκαν άλλες δύο βόμβες που δεν ενεργοποιήθηκαν. Η πόλη της Βοστώνης είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με αστυνομία της πόλης, της κοινοπολιτείας και της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης» ήταν η πρώτη περιγραφή του Νίκου Καυκά…

Συνεχίζοντας ανέφερε στο ilialive.gr και στο Γιάννη Σπυρούνη, πως πέρυσι ο ίδιος είχε παρακολουθήσει τον αγώνα από το ίδιο σημείο με αυτό της έκρηξης και φέτος δεν πήγε πάλι εκεί, λόγω του ότι η ισχυρή δύναμη security δεν επέτρεπε να υπάρχει καλή ορατότητα από τους θεατές. Από το ίδιο σημείο την περασμένη Κυριακή 7/4 όπως και κάθε χρόνο ξεκινά η μεγάλη ελληνική παρέλαση.

kaukas

Όπως τόνισε στο ilialive.gr ο Νίκος Καυκάς, σε κοντινό σημείο από αυτό του τερματισμού του μαραθωνίου βρίσκεται το "Fenway Park" όπου σχεδόν πάντοτε την ημέρα του μαραθωνίου κανονίζουν να παίζουν εκεί οι Redsox έναν αγώνα  Βaseball. Αν υπήρχε έκρηξη εκείνη την ώρα στο στάδιο ακριβώς δίπλα θα υπήρχαν 35.000 άνθρωποι και τα πράγματα θα μπορούσε να ήταν ακόμα χειρότερα.

Καλά οι Ηλείοι της περιοχής
Ο Νίκος Καυκάς επικοινώνησε για λογαριασμό μας σε συγγενείς, φίλους και στελέχη των ομογενειακών οργανώσεων για να πληροφορηθεί την κατάσταση των περίπου 500 Ηλείων που ζουν εκεί. Όπως μας είπε δεν υπάρχει κάποιος Ηλείος ανάμεσα στους τραυματίες, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε. Ο Νίκος ζει με την οικογένειά του στη Βοστώνη από το 1997, εδώ και 16 χρόνια και συχνά έρχεται για διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα του απολαμβάνοντας τις ομορφιές όχι μόνο του Σιμόπουλου αλλά της Ηλείας συνολικά. Εργάζεται ως ειδικός πληροφοριακών συστημάτων σε ιδιωτική εταιρία.

Γιάννης Σπυρούνης

boston greek

Από το σημείο όπου συνέβη η φονική έκρηξη στο μαραθώνιο της Βοστώνης, ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή 7/4 όπως κάθε χρόνο η Ελληνική Παρέλαση προς τιμήν της ομογένειάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...