Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Τραγωδία στους Ταξιάρχες Ζαχάρως: Πνίγηκε 6χρόνο αγοράκι - Κινδύνεψε η γιαγιά και δύο αδέρφια του


pnigmos1.JPGΕίναι στιγμές που και ο πιο δυνατός λυγίζει… Και όταν βλέπεις ένα 6χρονο αγγελούδι να κείτεται νεκρό δεν μπορείς να αντέξεις… Οι άνθρωποι που το μεσημέρι του Σαββάτου,
pnigmos2.JPG
pnigmos3.JPG
pnigmos4.JPGπροσπάθησαν να αποσοβήσουν μια τραγωδία στους Ταξιάρχες Ζαχάρως δεν τα κατάφεραν… όσο και αν πάλεψαν για αυτό. Περιόρισαν το μέγεθός της, αλλά δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τη μάχη και να σώσουν ένα εξάχρονο αγόρι, το Γιώργο Τσιλιβήτα του Ευσταθίου. Ένα παιδάκι που χάθηκε στα κύματα, εκεί που είχε μεταβεί με τα άλλα δύο αδέρφια του και τη γιαγιά του για να απολαύσει τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια…

Λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι η γιαγιά ηλικίας περίπου 60-65 ετών, πήρε μαζί της τα τρία εγγόνια της, ηλικίας 10, 8 και 6 ετών που διέμεναν μόνιμα στο Ξηροχώρι Ζαχάρως για μπάνιο στην παραλία των Ταξιαρχών. Η περιοχή ήταν έρημη, ενώ στη θάλασσα επικρατούσε κυματισμός από τη χθεσινή κακοκαιρία. Βρίσκονταν όλοι μαζί στη θάλασσα όταν τα δυνατά κύματα άρχισαν να παρασύρουν τα παιδιά και τη γιαγιά τους. Αυτή τότε άρχισε να καλεί σε βοήθεια και εκείνη την ώρα έφταναν στην παραλία ένα ζευγάρι κατοίκων της περιοχής. Ο άντρας έπεσε στη θάλασσα για να προσφέρει βοήθεια στα παιδιά και τη γιαγιά, ενώ η σύζυγός του κάλεσε από το κινητό της τηλέφωνο στο καφενείο του χωριού να σπεύσουν σε βοήθεια και άλλοι κάτοικοι.

Ο άντρας κατάφερε να βγάλει πρώτα το 10χρονο κοριτσάκι και στη συνέχεια φτάνοντας με σχοινιά οι συγχωριανοί να βγάλουν έξω το 8χρονο αγοράκι και τη γιαγιά. Τότε έμαθαν πως υπήρχε ένα ακόμα αδελφάκι, το οποίο όμως δεν φαινόταν πουθενά σε κοντινή απόσταση μέσα στη θάλασσα. Ξεκίνησαν όλοι μαζί οι κάτοικοι να ψάχνουν και τελικά το είδαν να επιπλέει σε απόσταση άνω των πεντακοσίων μέτρων. Κινήθηκαν γρήγορά και από την στεριά και κολυμπώντας στη θάλασσα προς το σημείο που βρισκόταν και τελικά το ανέσυραν νεκρό.

Προσπάθησαν να το επαναφέρουν με τεχνητή αναπνοή, με μαλάξεις αλλά δεν τίποτα δεν φαινόταν ικανό να ζωντανέψει το 6χρονο αγγελούδι. Τότε όλοι λύγισαν… οι προσπάθειες που έκαναν δεν είχαν αποτέλεσμα. Και όμως ήταν θέμα τύχης ότι σώθηκαν τα άλλα δύο αδερφάκια και η γιαγιά από βέβαιο πνιγμό, αν δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα ένας άνθρωπος στην ερημική παραλία.

Ο Κωνσταντίνος Γεωργούλιας ήταν ένας από τους ανθρώπους που έσπευσαν όταν ειδοποιήθηκαν στο καφενείο του χωριού Νιοχώρι. «Μας πήραν τηλέφωνο όταν είμαστε στο καφενείο, μια γυναίκα μας είπε πως στην παραλία στους Ταξιάρχες πνίγονται τέσσερα άτομα. Πήραμε σχοινιά και μαζί με αρκετό κόσμο φτάσαμε στην παραλία. Το ένα παιδί, το κορίτσι, το είχε βγάλει ο άνθρωπος που είχε φτάσει πρώτος εδώ. Βγάλαμε το δεύτερο παιδί και τη γιαγιά και μας είπε πως υπήρχε και άλλο παιδί. Από το σημείο που ήμασταν, το παιδί το βρήκαμε περίπου 700 μέτρα μακριά. Η θάλασσα το είχε παρασύρει. Αν δεν ήταν το ανδρόγυνο εδώ να βοηθήσει και να ειδοποιήσει θα είχαν χαθεί όλοι». Περιγράφοντας την κατάσταση των παιδιών και της γιαγιάς, ανέφερε ότι «το κοριτσάκι όταν το βγάλαμε και έτρεμε και το αγόρι ήταν άσχημα. Η γιαγιά τους ήταν και αυτή αμίλητη σοκαρισμένη. Ψάχναμε για το παιδάκι και τελικά ήταν νεκρό. Πρέπει να είχε πιει πολύ νερό και πρέπει να είχε φάει νωρίτερα, έτσι φάνηκε».

Δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έφτασαν διαδοχικά στην παραλία. Το πρώτο παρέλαβε τη γιαγιά και τα δύο εγγονάκια, για να τους μεταφέρει αρχικά στο νοσοκομείο Κρεστένων και στη συνέχεια για προληπτικούς λόγους – αφού εξετάστηκαν και έδειξαν πως δεν κινδυνεύει η ζωή τους αλλά ψυχολογικά ήταν ράκη – μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πύργου. Το δεύτερο ασθενοφόρο μετέφερε τη σωρό του 6χρονου αγοριού στον Πύργο. Για την τραγωδία αυτή στους Ταξιάρχες προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Κατακόλου.
Ρεπορτάζ: Γιάννης Σπυρούνης

Πρώτη ανάρτηση: 13:27 26/05
Τελευταία ενημέρωση: 23:58 26/05
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...