Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ηλεία: Ποιές αλλαγές προτείνονται στην αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών

Την ώρα που πολλές ημιαστικές ή αγροτικές περιοχές της Ηλείας βιώνουν τον τρόμο από την ακραία εγκληματικότητα με πρόσφατο τραγικό παράδειγμα την εν ψυχρώ δολοφονία του 63χρονου βενζινοπώλη στην Κυλλήνη, καθυστερεί η δρομολογημένη και πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών στο νομό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ilialive.gr - τις επόμενες ημέρες θα τεθεί όλο το σχέδιο σε δημόσια διαβούλευση, ώστε στο τέλος του καλοκαιριού να προχωρήσει η υλοποίησή του και έως το τέλος του χρόνου να έχει εφαρμοστεί.



Οι αλλαγές ακόμα και σε αυτά που μέχρι τώρα ήταν γνωστά, φαίνονται σημαντικές και στην Ηλεία πλέον πέφτει βάση του σχεδιασμού το βάρος στην εγκληματικότητα που παρουσιάζεται έντονα στη βόρεια Ηλεία. Εκεί θα εδρεύουν σύμφωνα με πληροφορίες τρία αστυνομικά τμήματα, δηλαδή θα συγχωνευθούν δύο και τα εναπομείναντα θα ενισχυθούν σημαντικά. Με βάση τις ίδιες πηγές, θα παραμείνει το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας – που κερδίζει την παραμονή λόγω των γεγονότων στα φραουλοχώραφα και του γενικότερου προβλήματος που έλαβε δημοσιότητα και διαστάσεις εξ αυτών.

Επίσης θα παραμείνουν τα Α.Τ. Ανδραβίδας και Γαστούνης τα οποία θα απορροφήσουν δύναμη από τα Α.Τ. Λεχαινών και Βαρθολομιού αντίστοιχα. Ενισχυμένα θα είναι τα Α.Τ. Πύργου και Αμαλιάδας, ενώ ενισχύεται και το Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας που συγχωνεύεται με το Α.Τ. Πελοπίου, η πιο σίγουρη κίνηση μέσα στο σχέδιο, αφού τα δύο τμήματα βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των πέντε χιλιομέτρων.

Γρίφος παραμένει τι θα συμβεί στην νότια Ηλεία. Εκεί υπάρχουν σήμερα τρία Αστυνομικά Τμήματα σε Κρέστενα, Ζαχάρω και Ανδρίτσαινα. Αν μείνει ένα τότε θα έχει να καλύψει την εδαφική έκταση του μισού νομού, με δύσκολες ορεινές ενότητες. Αν μείνουν δύο, τότε εκτιμάται πως ένα θα βρίσκεται στην Ανδρίτσαινα ή κάπου στα ορεινά. Βέβαια δεν αποκλείεται να υπάρξει ένα Α.Τ. στη Ζαχάρω με ένα αστυνομικό σταθμό στα ορεινά.

Αλλαγές ενδέχεται να υπάρξουν σε ότι αφορά και τις υπηρεσίες Τροχαίας. Εκεί πληροφορίες αναφέρουν πως τα δύο Τμήματα Τροχαίας Πύργου και Αμαλιάδας θα συγχωνευθούν δημιουργώντας ένα Τμήμα Οδικών Τροχαίων Ατυχημάτων (ΤΟΤΑ) και δύο γραφεία Τροχαίας σε Πύργο και Αμαλιάδα. Η πρώτη υπηρεσία εφόσον ιδρυθεί θα καλύψει όλο το μήκος των εθνικών οδών Πατρών – Πύργου και Πύργου – Κυπαρισσίας.

Άλλες αλλαγές που είναι πιθανές βάση του σχεδιασμού είναι η ίδρυση ενός γραφείου αλλοδαπών και ενός γραφείου ανηλίκων, κάτι που θα ισχύσει σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση της χώρας. Τέλος ακόμα μια αλλαγή που έχει τεθεί στο τραπέζι για πολλές διευθύνσεις αφορά τις υπηρεσίες Ασφαλείας, αλλά αυτό δεν φαίνεται τόσο ισχυρό ως ενδεχόμενο για τη συγχώνευση σε μια ή τη συγχώνευση στον Πύργο Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών.

Πηγή: www.ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...