Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Πύργος: Ανησυχία από τα αυξημένα κρούσματα πορνείας


 
Μεγάλες διαστάσεις προσλαμβάνει το κοινωνικό φαινόμενο της πορνείας ακόμα και από ανήλικες (ίσως) τσιγγάνες στον Πύργο.
Το θέμα αυτό που έχει καταγραφεί και δημοσιοποιηθεί και στο παρελθόν, χωρίς να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα αποτροπής του, έχει προκαλέσει την αντίδραση σύσσωμης της κοινωνίας του Πύργου και αποτελεί θέμα συζήτησης και πικρών σχολίων.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι πρόσφατα οι νεαρές τσιγγάνες, ντυμένες με προκλητικό τρόπο τριγύριζαν στον Πύργο προς άγρα – ηλικιωμένων κυρίως – πελατών. Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο γιατί αποθρασύνθηκαν και άρχισαν να κάνουν «πιάτσα» στην κεντρική πλατεία μπροστά από το δημοτικό μέγαρο και μάλιστα σε ώρες που κυκλοφορούν μικρά παιδιά!
Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν πάμπολλες διαμαρτυρίες κυρίως από μητέρες που συνοδεύουν τα παιδιά τους.
Βέβαια το θέμα είναι ιδιαίτερα «λεπτό» γιατί ο τρόπος ένδυσης δεν είναι ποινικό αδίκημα όταν δεν προσκρούει στις διατάξεις της «δημόσιας αιδούς».
Ούτε όλες αυτές έχουν κάποια… ταμπέλα που να αποδεικνύει την παρανομία.
Υπάρχουν ωστόσο τρόποι (και είναι γνωστοί στις διωκτικές αρχές) για να σταματήσει το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο. Αρκεί να μη μείνουν απαθείς οι αρμόδιοι φορείς.
Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι αυτή η κατάσταση που έχει προφανώς τις ρίζες της στη διακοπή επιδομάτων των τσιγγάνων λόγω της οικονομικής κρίσης και δεν παρουσιάζεται μόνο στο δήμο Πύργου.
Πρόσφατα έγινε μεγάλο θέμα η ύπαρξη αντίστοιχων φαινομένων στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα έξω από το δημοτικό θέατρο της πόλης με αποτέλεσμα να παρέμβει η δημοτική αστυνομία. Ωστόσο το θέμα δεν λύνεται μόνο διά της καταστολής (όπως και για τα «παιδιά των φαναριών») αλλά με την ουσιαστική συζήτηση και τη λήψη μόνιμων μέτρων.
Μ. Παρασκευόπουλος: «Έχω καταγγείλει τα φαινόμενα στο δημοτικό συμβούλιο. Πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα η Πολιτεία»
Σχετικά με το συγκεκριμένο φαινόμενο, ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος δήλωσε στο patrisnews.com ότι ο ίδιος περιέγραψε και κατήγγειλε την κατάσταση με τα μελανότερα χρώματα στο Δημοτικό Συμβούλιο προ μηνών, κάνοντας λόγο για συγκεκριμένους αθιγγάνους που εκδίδουν τις κόρες τους και τις συζύγους τους, επισημαίνοντας παράλληλα και τις ευθύνες των πολιτών του Πύργου που συμμετέχουν σε τέτοια φαινόμενα.

«Η εξαθλίωση γεννά αθλιότητα» επεσήμανε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως μετά την καταγγελία κινήθηκε προκαταρκτική εξέταση στην οποία κλήθηκε να καταθέσει και ο ίδιος για όλα όσα υπέπεσαν και υποπίπτουν στην αντίληψή του, κάνοντας λόγο για συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα όπως η επαιτεία, η πορνεία και η έκθεση παιδικών ζωών σε υψηλό κίνδυνο.
Ο κ. Παρασκευόπουλος εξήρε τις προσπάθειες του αστυνομικού διευθυντή Ηλείας, Αριστείδη Ανδρικόπουλου, καθώς «έχει επιδείξει κινητικότητα και έντονη δραστηριότητα στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Ωστόσο οφείλω να επαναλάβω ότι η συνεχιζόμενη κατάσταση απαιτεί την άμεση κινητοποίηση των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας».
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...