Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Στο δρόμο 13μελής οικογένεια στην Αμαλιάδα!

 
Στο δρόμο κινδυνεύει να βρεθεί από μέρα σε μέρα μια 13μελής οικογένεια στην Αμαλιάδα, καθώς έχει λάβει στα χέρια της το χαρτί της έξωσης και εντός μίας εβδομάδας καλείται να εγκαταλείψει την κατοικία των 70 τετραγωνικών όπου ζει τα τελευταία χρόνια.

Μέσα σε αυτά τα 70 τετραγωνικά, σε ένα σπίτι που βρίσκεται παραπλεύρως του χώρου όπου διεξάγεται η λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας, έχουν στεγάσει τη ζωή τους ο 39χρονος Γιώργος Γκαϊτατζής, με τη σύζυγο και την 11χρονη κόρη του, ο αδελφός του με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά, ένα αγόρι 11 ετών και ένα κορίτσι 7 ετών, η αδελφή του με τα τέσσερα παιδιά της και η 72χρονη μητέρα της οικογένειας, που έχει υποστεί εγκεφαλικό και τα τελευταία έξι χρόνια περίπου βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ζουν με 300 ευρώ!
Όπως λέει ο 39χρονος Γιώργος Γκαϊτατζής στο patrisnews.com, τόσο ο ίδιος όσο και ο αδελφός του είναι άνεργοι εδώ και καιρό και βρίσκουν μεροκάματα εδώ και εκεί για να ζήσουν την πολυμελή οικογένειά τους, ενώ το μοναδικό σίγουρο έσοδο αυτή τη στιγμή για τα 13 μέλη της οικογένειας, είναι η σύνταξη του ΟΓΑ των 300 ευρώ που λαμβάνει η 72χρονη μητέρα τους. Μέχρι πριν από μερικούς μήνες η γυναίκα ελάμβανε επίδομα και από την Πρόνοια, το επίδομα όμως κόπηκε και η ζωή της οικογένειας έγινε ακόμη πιο δύσκολη.
Τους τελευταίους τέσσερις μήνες η οικογένεια δεν μπόρεσε να καταβάλει το ενοίκιο ύψους 200 ευρώ μηνιαίως και όπως λέει ο 39χρονος, παρά τις εκκλήσεις του προς την ιδιοκτήτρια, το χαρτί της έξωσης είναι πραγματικότητα πλέον και η οικογένεια καλείται να εγκαταλείψει το σπίτι εντός μίας εβδομάδας.
Ζητούν βοήθεια
Όπως ανέφερε στο patrisnews.com, τόσο ο ίδιος όσο και ο αδελφός του Θανάσης, μετά από αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη απευθύνθηκαν και στον δήμο Ήλιδας, προκειμένου να τους εξασφαλίσει ένα με δύο λυόμενα και να τους τα τοποθετήσει σε κάποιο χώρο για να μπορέσουν να ζήσουν, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη στο αίτημά τους.
Μέσα από την εφημερίδα «Πατρίς» και το patrisnews.com ο 39χρονος κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει την οικογένειά του, για να μη βρεθούν ξαφνικά στο δρόμο.
«Να μας βρει κάποιος μία λύση, να μας τακτοποιήσουν κάπου, να μπορέσουμε και εμείς να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Πού θα πάμε τα παιδιά μας και τη μάνα μας; Τα παιδιά μας πάνε στο σχολείο κανονικά, έχουμε μία σειρά και τώρα θα τα βγάλουμε στο δρόμο. Παρακαλώ τον δήμο και όποιον μπορεί να μας δώσει μια λύση» δήλωσε ο 39χρονος, που αναμένει μαζί με την οικογένειά του ένα θαύμα…

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
 patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...