Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

"Έκρηξη" Αρβανίτη κατά της 6ης ΕΒΑ για τα κάγκελα της Αγ. Σοφίας Ανδραβίδας


ag_sofiaΓια κλοπή υλικών που ανήκουν στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και συγκεκριμένα τα κιγκλιδώματα της περίφραξης του ναού της Αγίας Σοφίας στην Ανδραβίδα κατηγορεί
την 6η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και την προϊσταμένη της υπηρεσίας ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Δημήτρης Αρβανίτης. Σε χθεσινές του δηλώσεις στάθηκε στο περιστατικό της κοπής των κιγκλιδωμάτων της περίφραξης του ναού, προκειμένου να τοποθετηθεί νέα και μεταφορά των παλαιών σε άλλο δήμο κατά πληροφορίες.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, κ. Αρβανίτης, έβαλλε κατά της προϊσταμένης κυρίας Κουμούση λέγοντας σε αυστηρό τόνο χαρακτηριστικά πως «είναι μια ενέργεια που θεωρείται άκρως παράνομη έως γκανγκστερική, γιατί ο δήμος δεν έλαβε καμία γνώση αυτής της ενέργειας, δεν προηγήθηκε καμία συνεννόηση αντιθέτως υπήρξε πριν από μερικές ημέρες όταν ξεκινούσαν οι εργασίες ανακατασκευής του χώρου, μια θέση δική μας πως αυτά τα κάγκελα ανήκουν στο δήμο και ζητήσαμε να μείνουν εδώ και να παραδοθούν σε εμάς. Μόλις αυτή η παράνομη ενέργεια έλαβε χώρα στείλαμε στην κα Κουμούση, ένα εξαιρετικά έντονο έγγραφο που αποτυπώνει την πραγματικότητα και αποδεικνύει αυτό που γνωρίζουν οι υπηρεσίες. Πρόκειται για κάτι που κατασκευάστηκε με χρήματα του δήμου. Ο δήμος θα προβεί σε όλες αυτές τις ποινικές και αστικές ενέργειες για να μην υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον. Δεν περίμενα ποτέ από μια διευθύντρια αρχαιολογικής υπηρεσίας να ενεργεί ως κοινός κλέφτης και να παίρνει πράγματα που ανήκουν στον άλλο, με τέτοιο τρόπο χωρίς να μας ενημερώνει. Είπα βαριές κουβέντες και ελπίζω να αποκατασταθεί η πραγματικότητα» είπε και ανέφερε ακόμα πως σύμφωνα με πληροφορίες τα συγκεκριμένα κιγκλιδώματα μεταφέρθηκαν στην Παναγία Καθολική στη Γαστούνη. «Πιστεύω πως εν αγνοία του δημάρχου της περιοχής κ. Καστρινού. Σε αντίθετη περίπτωση γίνεται και αυτός συνένοχος στο έγκλημα» είπε ο κ. Αρβανίτης.

Το έγγραφο
Άμεσα ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, απέστειλε έγγραφο στηην 6η ΕΒΑ όπου αναφέρει τα εξής:
«Σχετικά με το θέμα που αναφέρεται ανωτέρω, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας, το έτος 2000, με την αριθ. πρωτ.: 2734/11.09.2000 διακήρυξη δημοπρασίας, διακήρυξε ανοικτό δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό στις 02-10-2000, για την ανάδειξη αναδόχου για την εκτέλεση του έργου : «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ», σύμφωνα με την αριθ. : 283/2000 μελέτη της ΤΥΔΚ Ν. Ηλείας, συνολικού προϋπολογισμού 386.912.231 δρχ., χρηματοδοτούμενο από πιστώσεις Γ' ΠΕΠ/ΔΕ.

Το έργο ανετέθη στην Κ/Ξ Θ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΡ. ΝΑΣΣΗΣ, με ποσοστό έκπτωσης 35,07 % & ποσό συμφωνητικού, 212.886.054 δρχ. , στις 04-01- 2001, με το αριθ. πρωτ. : 23 της ΠΔΕ/ΤΥΚ Ν. ΗΛΕΙΑΣ ορίσθηκαν οι επιβλέποντες και έγινε η εγκατάσταση του αναδόχου, με αρχική προθεσμία περαίωσης δέκα τέσσερις (14) μήνες.

Επειδή το ανωτέρω έργο γειτνίαζε με το μνημείο της Αγίας Σοφίας, ο τ. Δήμος Ανδραβίδας, με το αριθ. πρωτ. : 7311-01-2001 έγγραφό του προς την υπηρεσία σας, ζητούσε έγκριση για τις εργασίες που περιλαμβάνονταν στην μελέτη του έργου, η υπηρεσία σας με τα αριθ. πρωτ. : 112/26-01-2001 & 2013/25-04-2001 έγγραφά της επέβαλλε αλλαγές στην αρχική μελέτη, δηλαδή εργασίες για την ανάδειξη του μνημείου. όπως επέκταση του αρχικά προτεινόμενου περιφραγμένου χώρου, ανασκαφική έρευνα με απασχόληση Αρχαιολόγου και εργατών, αλλαγή υλικών κ.λ. Τμήμα της ανάπλασης αποτελούσε και η νέα περίφραξη του αρχαιολογικού χώρου, η οποία και τελικά κατασκευάσθηκε σύμφωνα με τις υποδείξεις της υπηρεσία σας.

Στα πλαίσια νέου έργου που εκτελεί η υπηρεσίας σας στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αγίας Σοφίας, διαπιστώθηκε σήμερα ότι υπάλληλοι της υπηρεσία σας κατόπιν εντολής σας, προχώρησαν αυθαίρετα στην αποξήλωση της υφιστάμενης περίφραξης και μεταφορά αυτής σε γειτονικό Δήμο.

Η αποξηλωθείσα περίφραξη αποτελεί, όπως γνωρίζετε, περιουσιακό στοιχείο του Δήμου μας, που έχει μάλιστα μέχρι σήμερα διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση και θα χρησιμοποιηθεί από εμάς για κάλυψη αναγκών άλλου έργου που θα εκτελεστεί.

Παρακαλούμε, προς αποφυγή Δικαστικών προστριβών και διενέξεων, για την άμεση επιστροφή του συνόλου της περίφραξης στην ίδια άριστη κατάσταση, που ευρίσκετο κατά την αποξήλωσή της από εσάς, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος μας για οποιαδήποτε τυχόν βλάβη ή ζημία έχουμε υποστεί ή θα υποστούμε από την ως άνω παράνομη συμπεριφορά σας, άλλως θα ενεργήσουμε εναντίον σας τα νόμιμα» αναφέρει το έγγραφο.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...