Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Αμαλιάδα: Έλεγχοι του ΙΚΑ στην Κουρούτα με . . . παρενέργειες


kouroutaΣτην Κουρούτα βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι «ράμπο» του ΙΚΑ – ΕΥΠΕΑ-, οι οποίοι «χτένισαν» τα καταστήματα της περιοχής, χωρίς να λείψουν τα «επεισόδια»,
με καταστηματάρχες και εργαζόμενους να μιλούν για προκλητική και απρεπή συμπεριφορά των υπαλλήλων του ΙΚΑ.

Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, υπέβαλλαν μηνύσεις σε καταστηματάρχη, σε αγορανομικά υπεύθυνο, αλλά και στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Πέτρο Παπαδάτο, ο οποίος έτυχε κατά τους ελέγχους να βρίσκεται σε ένα από τα καταστήματα. Ο κ. Παπαδάτος ζήτησε από την υπάλληλο του ΙΚΑ να επιδείξει ταυτότητα, ώστε να ταυτοποιηθεί η ιδιότητά της για τη διενέργεια ελέγχου.

Επίσης, ζήτησε να επιδεικνύεται σεβασμός στους καταστηματάρχες, αφού όπως καταγγέλθηκε από την πλειονότητα των επαγγελματιών η συμπεριφορά του κλιμακίου από τα κεντρικά του ΙΚΑ ήταν προκλητική, κάτι που διαπίστωσε και από κοντά ο κ. Παπαδάτος.

Χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας επισκέφθηκε την Αντιεισαγγελέα Αμαλιάδας, από την οποία και ενημερώθηκε ότι έχει υποβληθεί μήνυση εναντίον του από το κλιμάκιο του ΙΚΑ.

«Με έκπληξη ενημερώθηκα από την κα αντιεισαγγελέα, ότι υπέβαλλαν μήνυση και εναντίον μου. Ζήτησα σχετική ενημέρωση, την οποία και θα λάβω τις επόμενες μέρες. Ήδη έχω ξεκινήσει την προετοιμασία επίσημης αναφοράς στην Διοίκηση του ΙΚΑ, για αυτόν τον τρόπο ελέγχου και την προκλητική συμπεριφορά των ελεγκτικών οργάνων…», τόνισε ο κ. Παπαδάτος.

Όπως καταγγέλλουν καταστηματάρχες της Κουρούτας και σύμφωνα και με την ενημέρωση που είχε ο κ. Παπαδάτος, το βράδυ της Τρίτης διενεργούνταν εντατικοί έλεγχοι νομιμότητας των καταστημάτων και από αστυνομικούς, των οποίων η παρουσία ήταν μεγάλη, όπως τονίστηκε. Μάλιστα, ο κ. Παπαδάτος χαρακτήρισε αυτή την εικόνα στους χώρους διασκέδασης αποτρεπτική για τους θαμώνες, οι οποίοι εμβρόντητοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συνέβαινε.

Ωστόσο μιλώντας στο IONION FM, ο κ. Παπαδάτος ανέφερε πως οι «ράμπο» του ΙΚΑ μαζί με τους αστυνομικούς μπήκαν στο κατάστημα που ήταν θαμώνας και χωρίς να δείξουν ταυτότητα απαίτησαν να γίνει ο έλεγχος. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και υπήρξε αντίδραση από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και μόνο τότε οι ελεγκτικές αρχές αποφάσισαν να δείξουν τις υπηρεσιακές τους ταυτότητες.

Ο κ. Παπαδάτος τόνισε ότι οι κρατικοί λειτουργοί οφείλουν να τηρούν τους κανόνες και να διεξάγουν ελέγχους στα πλαίσια της νομιμότητας και όχι σε κλίμα τρομοκρατίας. Σε παρέμβαση του ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος, ανέφερε πως σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονταν από το ΙΚΑ, το κλιμάκιο ελέγχου προπηλακίστηκε από τους παρευρισκόμενους στην Κουρούτα και ένα μέλος κατέληξε στο νοσοκομείο. Το περιστατικό διέψευσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας.
 εφημερίδα Πρωινή - ionionfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...