Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Η Νέα Δημοκρατία γίνεται Νέα Ελλάδα; Στο προσκήνιο ξανά η αλλαγή ονόματος της ΝΔ – Φούντωσε τα σενάρια η ομιλία Σαμαρά στο συνέδριο


nd_neaelladaΚάποτε, ο σημερινός αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε πει πως τα δυο μεγάλα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) είχαν κλείσει τον βιολογικό τους κύκλο.
Η Ιστορία τον διέψευσε. Μπορεί Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ να μην έχουν την εκλογική δύναμη του παρελθόντος αλλά εξακολουθούν να κυβερνούν τον τόπο. Και μάλιστα, τον συγκυβερνούν!

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά με την οποία έπεσε η αυλαία του 9ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας έφερε ξανά στην επιφάνεια τα σενάρια και τις φήμες πως επίκειται αλλαγή του ονόματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποίησε επανειλημμένα τη φράση Νέα Ελλάδα. Κάποιοι μέτρησαν έως και 20 φορές (ενώ η Νέα Δημοκρατία δεν ακούστηκε πάνω από τρεις φορές). Και αμέσως άρχισε η φημολογία: πως το νέο κόμμα που συσπειρώσει (όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός) όλη την κεντροδεξιά παράταξη, ακόμη κι αυτούς (βλέπε Καρατζαφέρης, Μαρκόπουλος) που απομακρύνθηκαν από τη ΝΔ θα έχει το όνομα νέα Ελλάδα.

«Η αληθινή πρόοδος χρειάζεται ενωτικό πνεύμα. Εμείς το δείξαμε. Απευθύνω προσκλητήριο για την ενότητα της κεντροδεξιάς, σε όσους ήταν μαζί μας, αλλά για κάποιους λόγους απομακρύνθηκαν, και μαζί σε όλους τους πολίτες, που νιώθουν την ανάγκη για τη νέα Ελλάδα. Εμείς κρατάμε ψηλά τη σημαία, όταν οι άλλοι την καίνε. To 2021 η Νέα Ελλάδα δεν θα είναι όραμα, θα είναι πραγματικότητα», ήταν το ενωτικό κάλεσμα του πρωθυπουργού.

Θεωρείται πως ακόμη και η αναφορά του Αντώνη Σαμαρά στην ελληνική σημαία, μόνο τυχαία δεν ήταν. «Συμβολίζει την ενότητα και δεν είναι ένα πανί όπως είπαν κάποιοι ανόητοι», είπε.

Το μόνο σίγουρο είναι πως για ακόμη μια φορά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άνοιξε διάπλατα την πόρτα της επιστροφής στο... μαντρί όσων έχουν αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια. Και το έκανε ενώ έχουν φουντώσει τα σενάρια της επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Το αν θα αλλάξει όνομα η Νέα Δημοκρατία είναι κάτι που θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Αν δηλαδή από τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή η κεντροδεξιά θα συσπειρωθεί υπό την ομπρέλα της Νέας Ελλάδας του Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
 newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...