Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

“Καμπανάκι” για την ορθολογική χρήση του νερού





Ελληνική Δημοκρατία
Νομός Ηλείας
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Γραφείο Τυπου  


Δελτίο Τύπου

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης




Την ανάγκη για ορθολογική χρήση του νερού  τους θερινούς μήνες και ιδιαίτερα σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών σαν και αυτή, επισημαίνει με σχετική ανακοίνωσή του το Τμήμα Αυτεπιστασίας και Συντήρησης Δικτύων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης που εξεδόθη αναφέρεται ότι:  


Σύμφωνα με τον Κανονισμό Ύδρευσης απαγορεύεται αυστηρά η χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης για άρδευση λαχανόκηπων, κηπευτικών (κλπ) προϊόντων, η λήψη νερού με υδροφόρα (βυτία) όπως και η αποθήκευση νερού σε χωμάτινες ή άλλες επίγειες δεξαμενές από τα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου, για τις ανάγκες κτηνοτροφικών μονάδων  και την άρδευση δενδρυλλίων και κηπευτικών στους αγρούς. Επίσης, κατά τις ώρες αυξημένης ζήτησης νερού (13.00 μ.μ. – 10 μ.μ.) απαγορεύεται η αλόγιστη χρήση νερού για πλύσιμο αυτοκινήτων, κατάβρεγμα δρόμων κλπ.

Απαγορεύονται οι αυθαίρετες συνδέσεις παροχών στα δίκτυα ύδρευσης χωρίς προηγούμενη άδεια της Υπηρεσίας. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο και διώκονται ποινικά.

Λόγω της θερινής περιόδου την οποία διανύουμε, κάνουμε γνωστό ότι έχει παρατηρηθεί μειωμένη παροχή νερού από τις γεωτρήσεις. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες ύδρευσης έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της πίεσης νερού στο δίκτυο, για ορισμένες ώρες. Αυτό έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό κατά τις ημέρες όπου γίνονταν εργασίες καθαρισμού της δεξαμενής αποθήκευσης νερού.  
Προσβλέπουμε στην καλή συνεργασία με τους Δημότες μας για τα παραπάνω θέματα και παρακαλούμε για την ορθολογική χρήση του νερού αυτήν την κρίσιμη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...