Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΝΕΟΧΩΡΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ : Καθαριότητα εν όψη 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ



 Με μπροστάρη (και προς μεγάλη του τιμή ) τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου 
Κο Βασίλη Τσάκο καθώς και με την εθελοντική βοήθεια του συχωριανού μας
Νίκου Γ.Δημητρόπουλου ,ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού του χωριού μας εν όψη 15Αύγουστου .
Το Πάσχα του καλοκαιριού πρέπει να βρει το χωριό μας καθαρό.
Έτσι λοιπόν ο πολιτιστικός σύλλογος ανέλαβε
πρωτοβουλίες να καθαριστούν παρτέρια να γίνει αποψίλωση όπου απαιτηθεί  και φυσικά να ασβεστωθούν τα πεζοδρόμια όπως είχε κάνει και την περίοδο του 3ημέρου των πολιτιστικών εκδηλώσεων .
Χθες ξεκίνησαν οι εργασίες αυτές ,που να χωρίς να υπολογιστεί  η αφόρητη ζέστη καθώς και η κούραση με προσωπική εργασία δυστυχώς ..μόνο 2 ανθρώπων και αξίζει να σημειωθεί ότι η εργασία ήταν ...ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Με την βοήθεια του Νίκου Δημητρόπουλου ,ο πρόεδρος του συλλόγου του χωριού μα Κος Βασίλης Τσάκος ξεκίνησε τον καθαρισμό με την αποψίλωση των χορταριών από τις γειτονιές του χωριού μας
Εδώ θα κάνουμε μια μικρή παρένθεση και θα αναφέρουμε την αγανάκτηση του προέδρου που αφορούσε διάλογο με συχωριανό μας ..
Ο πρόεδρος λοιπόν μας ανέφερε ένα τυχαίο γεγονός που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της αποψίλωσης  {{του έγινε παρατήρηση καθώς έκοβε τα χόρτα ότι έφ όσων έκοψε τα χόρτα ήταν υποχρεωμένος να τα μαζέψει και να τα πάει στο πλησιέστερο κάδο}} ...!!!!!!
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ...!!!!!!!
Κάποιου του χάριζαν έναν γάιδαρο και αυτός τον κοίταζε στα δόντια ...
Ας έχουμε λίγο φιλότιμο και ας αναγνωρίσουμε μια προσπάθεια ενός ανθρώπου που δείχνει ενδιαφέρον για το χωριό μας .

Προτιμότερο θα ήταν να του προσφέρουμε ένα ποτήρι νερό  και να δώσουμε  την βοήθειά μας, που καθαρίζει και κάνει μια αξιοπρεπή εργασία και μάλιστα άνευ αποδοχών έξω  από την πόρτα μας  παρά να του κάνουμε παρατήρηση να μαζευτούν τα χόρτα ..ΕΛΕΟΣ ..!!!

Ας το αφήσουμε λοιπόν στην κριτική σας αυτό το τυχαίο γεγονός και να προχωρήσουμε στα υπόλοιπα ...
Σήμερα θα συνεχιστούν οι όποιες εργασίες έχουν να γίνουν  για τον καθαρισμό του χωριού μας πάλι με τα ίδια άτομα .Καλό θα είναι να υπάρξουν κι άλλοι εθελοντές έτσι ώστε να γίνει καλύτερος ο καθαρισμό και να μην κοπιάσουν περισσότερο οι ήδη εθελοντές ..Ας βάλουμε λοιπόν ένα χεράκι βοήθειας στην καθαριότητα του χωριού μας  .
Από ότι αντιληφθήκαμε η τοπική αυτοδιοίκηση  δεν διαθέτει  προσωπικό καθαριότητας και δεν υπάρχουν εργάτες για τέτοιες εργασίες ..
Τι μπορούμε να κάνουμε πάνω σε αυτό? ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ..Αλλά όχι λίγοι ..όλοι μαζί ..
Την Δευτέρα και Τρίτη πάλι ο σύλλογος μπροστάρης στις τελικές εργασίες  καθαρισμού ,έδωσε από το ταμείο του χρήματα σε οικονομικά αδύνατους συχωριανούς μας για να ασβεστώσουν τα πεζοδρόμια και να  τελειώσουν ότι έχει απομείνει .
Αξίζουν πολλά μπράβο για το ενδιαφέρον που δείχνει στο χωριό μας ,ο σύλλογος του τόπου μας    και ειδικά ο πρόεδρος Κος Βασίλης Τσάκος ..
Ας τον βοηθήσουμε λίγο αξίζει τον κόπο ..Και να συνειδητοποιήσουμε ότι ...Ο πρόεδρος δεν έχει ανάγκη την αυτοπροβολή ούτε το χειροκρότημα ..Σας διαβεβαιώνω το κάνει από μεράκι και με ευχαρίστηση ...κάτι ξέρω που το λέω ....
Γ.Σ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...