Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Τρέμουν οι κάτοικοι στη Στερεά Ελλάδα να μπουν στα σπίτια τους- Πάνω από 60 μετασεισμοί στην περιοχή


ΦΩΤΟ από το LamiaReport

- Νέος σεισμός έγινε στις 16:44 και

Νέος σεισμός έγινε στις 16:44 και είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ...
- Η γη δε σταματά να τρέμει κάτω από τα πόδια των κατοίκων
- Φωτογραφίες και βίντεο από την περιοχή
- Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου
- Κλιμάκειο του ΟΑΣΠ πήγε από Αθήνα για να εκτιμήσει την κατάσταση

Η νέα σεισμική δόνηση είναι από τον ίδιο εστιακό χώρο της Αμφίκλειας, απ΄όπου προήλθε το μεσημέρι ο ισχυρός σεισμός των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έγινε αισθητός στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Εύβοιας.


Ο χάρτης της περιοχής όπου σημειώθηκε ο σεισμός
Ο χάρτης της περιοχής όπου σημειώθηκε ο σεισμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Κωνσταντίνος Μακρόπουλος,μέσρι στιγμής έχουν γίνει περισσότεροι από 60 μετασεισμοί, δύο εκ των οποίων άνω των 4 Ρίχτερ.

Δείτε εικόνες του LamiaStar από τις ζημιές που προκάλεσε ο μεγάλος σεισμός στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας:

ΦΩΤΟ από το LamiaStar
ΦΩΤΟ από το LamiaStar

ΦΩΤΟ από το LamiaStar
ΦΩΤΟ από το LamiaStar

ΦΩΤΟ από το LamiaStar
ΦΩΤΟ από το LamiaStar

Σοβαρές ζημιές έπαθε ένα σπίτι στην Κάτω Τιθορέα, ενώ δύο οικοδόμοι τραυματίστηκαν όταν την ώρα του σεισμού, κουνήθηκε η σκαλωσιά πάνω στην οποία βρίσκονταν και κατέληξαν στο έδαφος.


Σύμφωνα με το LamiaReport, ο μεγάλος σεισμός προκάλεσε κατολισθήσεις στο επαρχιακό δίκτυο και ρωγμές σε πολλά σπίτια, κυρίως παλιά,στα χωριά της βόρειας Λοκρίδας.

Καλλίδρομο - Ξυλικοί ΦΩΤΟ από το LamiaReport
Καλλίδρομο - Ξυλικοί ΦΩΤΟ από το LamiaReport

Μενδενίτσα - ΦΩΤΟ από το LamiaReport
Μενδενίτσα - ΦΩΤΟ από το LamiaReport

Ρεγγίνι - ΦΩΤΟ από το LamiaReport
Ρεγγίνι - ΦΩΤΟ από το LamiaReport

Παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των ειδικών για τη μετασεισμική ακολουθία, αλλά και των μηχανικών για την κατάσταση των οικοδομών, οι κάτοικοι των χωριών παραμένουν στις πλατείες, ορισμένοι από αυτούς προετοιμάζονται να περάσουν τη νύχτα τους είτε σε δημοτικά σχολεία που έχουν ανοίξει είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Σε περισσότερα από 300 σπίτια έχουν δηλωθεί ζημιές, αλλού ελαφρές και σε άλλα ιδιαίτερα σημαντικές.
Την ίδια στιγμή μηχανήματα των δήμων προσπαθούν να απομακρύνουν σημάδια που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος σε διάφορους δρόμους όπου σημειώθηκε πτώση βράχων.

Αργά το απόγευμα στην περιοχή βρέθηκε κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, που έφθασε από την Αθήνα για να εκτιμήσει την κατάσταση και αύριο αναμένεται νέο κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης. Ακόμη στην περιοχή βρέθηκε πολυμελές κλιμάκιο μηχανικών του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, οι οποίοι προχώρησαν ακόμη και σε αυτοψίες όπου χρειάστηκε για να δώσουν τις πρώτες συμβουλές στους κατοίκους των περιοχών, οι οποίοι ανησυχούν ιδιαίτερα, αλλά και να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους μηχανικούς των δήμων στις αυτοψίες.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...