Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το νέο Λύκειο


 
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Αναδιάρθρωση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές.

Το νομοσχέδιο παραπέμπεται προς επεξεργασία και συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και αναμένεται να ψηφιστεί από το Θερινό Τμήμα την προσεχή εβδομάδα και σίγουρα πριν από την έναρξη του νέου έτους, στη διάρκεια του οποίου θα πρέπει να εφαρμοσθεί.
Οι αλλαγές που έχουν γίνει στο κείμενο αφορούν μεταξύ άλλων τον τρόπο εισαγωγή των υποψηφίων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ με το νέο εξεταστικό σύστημα, που όμως θα εφαρμοσθει από το 2016. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο κείμενο, για τον υπολογισμό του Βαθμού Πρόσβασης στα ΑΕΙ προσμετράται και ο «Βαθμός Προαγωγής και Απόλυσης -ΒΠΑ». Πρόκειται για τον πέμπτο βαθμό για την εισαγωγή του μαθητή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 
Επίσης, ο Βαθμός Προαγωγής και Απόλυσης θα προκύπτει από τους προαγωγικούς βαθμούς της Α' και Β' λυκείου και τον απολυτηρίο βαθμό της Γ' λυκείου, με συντελεστές  (20% ο βαθμός της Α' λυκείου, 35% της Β' λυκείου και 45% ο βαθμός της Γ' λυκείου). Όλα αυτά κατόπιν της απαραίτητης αναπροσαρμογής των εκάστοτε βαθμών, εφόσον χρειάζεται.
 
Ακόμη στο σχεδίο νόμου προβλέπεται η αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Πληροφορικής στο λύκειο, η οποία τελικά θα διδάσκεται σε όλες τις τάξεις. Επιπλέον, προβλέπεται η ίδρυση τάξεων ενισχυτικής διδασκαλίας για τα ειδικά μαθήματα που θα εξετάζονται στις πανελλαδικές (δηλαδή τις ξένες γλώσσες και το σχέδιο), ενώ ορίζεται ότι το ανώτατο όριο φοίτησης στο λύκειο για έναν μαθητή θα είναι μέχρι να συμπληρώσει την ηλικία των 20 ετών.
 
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...