Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Πικρή ήττα για την Εθνική

Δύσκολη η πρόκριση στην οκτάδα

Σε περιπέτειες μπήκε η Εθνική, που πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση στη «Στόζιτσε Αρένα», γνώρισε την ήττα από τους οικοδεσπότες Σλοβένους με 73-65..

Με… αχίλλειο πτέρνα τα επιθετικά ριμπάουντ (21) των αντιπάλων αλλά και τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας της «γαλανόλευκης» (11/35 δίποντα και 4/18 τρίποντα) τα πράγματα δεν ήταν με την πλευρά των Ελλήνων διεθνών.

Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας για να πάρει την πρόκριση στην οκτάδα δεν θέλει απλή νίκη κόντρα στην Κροατία τη Δευτέρα (15:30), αλλά και την ήττα των Ισπανών από την Ιταλία (16/09, 18:45) στο άλλο ματς του ΣΤ’ ομίλου.

Δήμιοι της Ελλάδας τα αδέλφια Ντράγκιτς, Γκόραν και Ζόραν με 28 και 11 πόντους αντίστοιχα. 21 πέτυχε για την Ελλάδα ο Σπανούλης.

Το ματς

Υπόθεση… οικογενειακή

Η Εθνική μπορεί να άνοιξε το σκορ με τον Σπανούλη όμως η αδυναμία της στο ριμπάουντ (6 επιθετικά είχαν οι Σλοβένοι στο πρώτο δεκάλεπτο) από τη μία και ο αφηνιασμένος Γκόραν Ντράγκιτς από την άλλη δεν άργησαν να βάλουν σε θέση οδηγού τη Σλοβενία με τον γκαρντ των Σανς να πετυχαίνει 11 πόντους για το 4-11. Τα ηνία από τον αδελφό του, πήρε ο Ζόραν Ντράγκιτς για το +9 (6-15). Με τους οικοδεσπότες να επιβάλουν το ρυθμό τους και τόσο την ελληνική άμυνα όσο και την επίθεση να παρουσιάζουν προβλήματα η ομάδα του Μάλκοβιτς δεν άργησε να φτάσει σε διψήφιο νούμερο την υπέρ του διαφορά στο τέλος της περιόδου (13-26).

Και το κακό… συνεχίστηκε

Ο Μπλάζιτς με τρίποντο στην έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου έφερε τη Σλοβενία στο +16 (13-29). Οι Έλληνες διεθνείς έδειξαν να αντιδρούν προσωρινά απαντώντας με μικρό σερί 5-0 για το 18-29. Μέχρι που… ξαναέπιασαν δουλειά τα αδέλφια Ντράγκιτς χάρις τους οποίους οι Σλοβένοι βρέθηκαν στο +17 (22-39) περίπου πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των παικτών του Τρινκιέρι και την έλλειψη καθαρού μυαλού στην επίθεση. Και το κακό συνεχίστηκε με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να αδυνατεί να βρει ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ και τους οικοδεσπότες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το ασφαλές 27-43.

Φως στο… μαύρο τούνελ

Με τα επιθετικά ριμπάουντ τα οποία έπαιρναν οι Σλοβένοι να μετατρέπονται στον μεγαλύτερο πονοκέφαλο, η ομάδα του Μάλκοβιτς δεν άργησε να φτάσει στο +22 (29-51). Και τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εκεί ο Ζήσης και Μπράμος χρεώθηκαν με τέσσερα φάουλ, ενώ μερικά έξι λεπτά πριν το ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος ο Παπανικολάου παραπάτησε στην προσπάθεια του να πάει στο λέι απ και αποχώρησε χωλαίνοντας. Με την ψυχολογία των Ελλήνων παικτών στο ναδίρ το +26 δεν άργησε να έρθει (36-62). Σημάδια αφύπνισης στο φινάλε του δεκαλέπτου με σερί 10-0 η Εθνική ροκάνισε τη διαφορά πλησιάζοντας στους 16 (46-62).

Αντεπίθεση, αλλά...

Και η πίεση συνεχίστηκε… Κρατώντας στους δύο πόντους τους Σλοβένους για τεσσερισήμισι λεπτά και με τον Σπανούλη πρώτο βιολί η Εθνική κατάφερε να μειώσει στους εννιά (55-64) δείχνοντας πως μπορεί να γυρίσει το ματς. Και η αντεπίθεση συνεχίστηκε με την Ελλάδα να πλησιάζει στους έξι (62-68) όμως το λέι απ του Ντράγκιτς με 42’’ να απομένουν (62-70) και τα άστοχα τρίποντα από Σπανούλη, Περπέρογλου και Ζήση που ακολούθησαν δεν βοήθησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ροκανίσει κι άλλο τη διαφορά και να «κλέψει» το ματς από τους Σλοβένους. Έτσι οι οικοδεσπότες του Ευρωμπάσκετ έφτασαν στο 73-65.

Τα δεκάλεπτα: 13-26, 27-43, 46-62, 65-73

Ελλάδα (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας 6, Μπουρούσης 6, Ζήσης 13, Σπανούλης 21 (8 ριμπάουντ), Περπέρογλου 1, Φώτσης 5 (7 ριμπάουντ), Παπανικολάου 3, Καββαδάς, Καϊμακόγλου 3, Μπράμος 5, Πρίντεζης 2

Σλοβενία (Μπόζινταρ Μάλκοβιτς): Σλόκαρ, Λάκοβιτς 10, Μπάλαζιτς, Γιοκσίμοβιτς 5, Μούριτς, Μπλάζιτς 7, Νάχμπαρ 5, Γκ. Ντράγκιτς 25, Ζ. Ντράγκιτς 11, Λόρμπεκ 2, Βίντμαρ 2, Μπέγκιτς 3 (8 ριμπάουντ)

Πηγή: sport fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...