Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ηλεία: «Η Πολιτεία μας διώχνει από το ίδιο μας το σπίτι…», λένε στο Αρκούδι


Αντιμέτωπος με ένα πρόστιμο από την Επιθεώρηση Εργασίας ύψους 3.000 ευρώ, το οποίο χαρακτηρίζει άδικο και εξοντωτικό, βρίσκεται εδώ και περίπου ένα μήνα ο κ. Παναγιώτης Ντούκας, ο οποίος διατηρεί την οικογενειακή του επιχείρηση στο Αρκούδι. Μια επιχείρηση (ταβέρνα) που κληρονόμησε από τους γονείς του και που μετρά ήδη 40 χρόνια «ζωής». Επιχείρηση, όπως είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Ντούκας, που μετά την επιβολή του προστίμου βρίσκεται αντιμέτωπη με… το λουκέτο, με τον ίδιο να έχει χάσει πια ακόμα… και τον ύπνο του!

«Το μεσημέρι της 5ης Σεπτεμβρίου δεχθήκαμε αιφνιδιαστικό έλεγχο από κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Παναγιώτης Ντούκας και συνέχισε: «Εκείνη την ημέρα, φιλοξενούσαμε μια φίλη μας από την Βουλγαρία που σπουδάζει Νοσηλευτική και δουλεύει σε καφετέρια στην Αθήνα, προκειμένου να δει μια παρέα άλλων φίλων της που είχε έρθει από την Ιταλία. Η Επιθεώρηση Εργασίας της έγραψε ως εργαζόμενη στην επιχείρησή μου, παρά το γεγονός ότι τους έδειξε το εισιτήριο με το οποίο είχε έρθει από την Αθήνα».
Συνεχίζοντας ο κ. Ντούκας είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Το κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας μου ζήτησε τη λίστα του προσωπικού που είναι αναρτημένη πίσω από την πόρτα του καταστήματος. Μέσα στη λίστα, υπάρχει και η σύζυγός μου, Βουλγαρικής υπηκοότητας. Το κλιμάκιο όμως βρήκε και εκεί παρατυπία καθώς εκείνη την ώρα η σύζυγός μου ήταν στο μαγαζί, ενώ είναι δηλωμένη ότι εργάζεται άλλες ώρες. Μα… φυσικό δεν είναι να βρίσκεται στο μαγαζί από τη στιγμή που μένουμε εδώ; Εδώ είναι και το σπίτι μας. Έχουμε ένα παιδί 12 χρονών που πηγαίνει σχολείο, διαβάζει και θέλει πότε το γάλα του, πότε το φαγητό του. Δεν μπορούμε δηλαδή, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, να βρισκόμαστε στο σπίτι μας; Η κατάληξη είναι ότι βρεθήκαμε εμείς με ένα πρόστιμο 3.000 ευρώ και η κοπέλα που ήρθε από Αθήνα για να δει τους φίλους της με ένα πρόστιμο 500 ευρώ...».
«Πήγα στην Επιθεώρηση Εργασίας στον Πύργο, αλλά δεν κατάφερα να βγάλω άκρη παρά το γεγονός ότι τους προσκόμισα τη λίστα με το προσωπικό από την καφετέρια που δουλεύει η κοπέλα στην Αθήνα» είπε τέλος κ. Παναγιώτης Ντούκας και συνέχισε: «Πως θα πληρώσουμε το πρόστιμο τη στιγμή που θέλουμε 2.000 ευρώ μόνο για τη ΔΕΗ και δεν ξέρω και εγώ πόσα ακόμα για την εφορία και τα χαράτσια; Η Πολιτεία μας κυνηγάει από το ίδιο μας το σπίτι και οδηγεί την επιχείρησή μας, μια επιχείρηση που λειτουργεί στην περιοχή 40 χρόνια, στο λουκέτο… Χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς τι θα κάνουμε, που θα πάμε, πως θα ζήσουμε…».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...