Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ηλεία: Ανυποχώρητοι έως το τέλος στις "Λίμνες" - Σήμερα η κρίσιμη μέρα

skoupidiaΑντιπροσωπία των κατοίκων Μακρισίων και Αλφειούσας σήμερα στον Εισαγγελέα – Δεν συναντήθηκαν με Παρασκευόπουλο

Του Γιάννη Σπυρούνη

Την ώρα που ο κλοιός των σκουπιδιών στους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας γίνεται όλο και πιο ασφυκτικός, τρεις ημέρες μετά την υπογραφή της περίφημης παράτασης της απόφασης κήρυξης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, τα απορρίμματα παραμένουν στους δρόμους πόλεων και χωριών. Οι κάτοικοι που έχουν προχωρήσει στον αποκλεισμό της χωματερής στη θέση «Λίμνες», από τα Μακρίσια, την Αλφειούσα και άλλες περιοχές, δηλώνουν ανυποχώρητοι, ακόμα και μετά το ραντεβού που έχει κλειστεί για σήμερα το πρωί στις εννέα, με τον Εισαγγελέα Ηλείας. Νωρίτερα χθες ζητήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση με το δήμαρχο Πύργου, με τους «καταληψίες» να δηλώνουν πως ο πρώτος αρνήθηκε, να μιλήσει μαζί τους είτε στα Μακρίσια, είτε στην Αλφειούσα που αντιπροτάθηκε.

Θα ξεκινήσουν αποκομμιδή
Ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος χθες ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Εισαγγελέα Ηλείας και τον Αστυνομικό Διευθυντή του νομού, ώστε να προχωρήσει στην εναπόθεση των απορριμμάτων που ήδη βρίσκονται στα απορριμματοφόρα και να ξεκινήσει έτσι αποκομιδή στην πόλη, αφού υπάρχει η νόμιμη άδεια. Μάλιστα έχει γίνει γνωστό πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεκινήσει ένα κομβόι απορριμματοφόρων συνοδεία περιπολικών και αστυνομικών για τις «Λίμνες» ώστε να μην παρεμποδιστεί η εναπόθεση των σκουπιδιών. Αυτό εκτιμάται πως δεν πρόκειται να γίνει νωρίτερα από τη συνάντηση τριμελούς επιτροπής των «καταληψιών» σήμερα το πρωί με τον Εισαγγελέα Ηλείας, που πιθανότατα θα τους ενημερώσει για τις συνέπειες, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η σύγκρουση πολιτών και αστυνομία – δήμου.

Σταθεροί στις θέσεις τους
Όμως από την άλλη πλευρά οι κάτοικοι σε κάθε περίπτωση δηλώνουν ανυποχώρητοι και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί το περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος της περιοχής και της υγείας τους. «Εάν έρθουν τα απορριμματοφόρα θα μας βρουν σε καθιστική και ειρηνική διαμαρτυρία. Αν μας προκαλέσουν ή μας επιτεθούν δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια» λένε κάτοικοι που βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες στις «Λίμνες».

Εκτιμάται όμως πως θα γίνει προσπάθεια να αποφευχθεί η σύγκρουση από τις εμπλεκόμενες πλευρές και να καμφθούν οι αντιδράσεις που υπάρχουν σε μια περίοδο όπου σχεδόν όλοι οι δήμοι του νομού αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και έχουν ανακοινώσει πως η οριστική λύση απαιτεί ακόμα δύο χρόνια έως ότου ολοκληρωθεί το εργοστάσιο διαχείρισης.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...