Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Χείρα βοηθείας για την άστεγη οικογένεια από τον Πύργο


astegoi5

Συγκινητική ανταπόκριση από όλη την Ελλάδα

Του Γιάννη Σπυρούνη

Συγκίνηση αλλά και αγανάκτηση προκάλεσε στο πανελλήνιο, το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ilialive.gr και της Πρωινής, για την άστεγη οικογένεια από τον Πύργο με τα τρία ανήλικα παιδιά, που ζουν κάτω από μια διαφημιστική πινακίδα, εδώ και έξι μήνες. Τα μηνύματα που έφτασαν με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά και τα τηλεφωνήματα που δεχθήκαμε, συγκλονίζουν για την ανθρωπιά που υπάρχει ακόμα στις μέρες της κρίσης και το δράμα πέντε συνανθρώπων μας δεν αφήνει την κοινωνία ασυγκίνητη.

Από την Ηλεία, αλλά και πολλές άλλες περιοχές της χώρας, υπήρξε ανταπόκριση. Συνάνθρωποί μας είτε έχουν την οικονομική ευχέρεια, είτε θα στερηθούν κάτι από τα λιγοστά που διαθέτουν, εξέφρασαν την διάθεσή τους να βοηθήσουν την οικογένεια. Για να βρεθεί μια στέγη, για να δοθούν ρούχα ή χρήματα, για να πάει το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά στο σχολείο.

Υπάρχουν έως τώρα προτάσεις για προσφορά χρημάτων, ειδών και ρουχισμού για την οικογένεια, πρόταση για την κάλυψη των εξόδων του ενοικίου ενός οικονομικού σπιτιού ή άλλων αναγκών της οικογένειας. Από τη Χίο οικοδόμος επικοινώνησε προσφέροντας ότι περισσότερο μπορεί, συγκινημένος από το δράμα της οικογένειας. Επίσης από την περιοχή του Βόλου, κατατέθηκε πρόταση για την μεταφορά και φιλοξενία της οικογένειας σε αξιοπρεπές κατάλυμα στην περιοχή. Από τον Πύργο δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα από ανθρώπους που δεν γνώριζαν αυτό που συμβαίνει καθόλου, ή άλλους που έβλεπαν την οικογένεια να περιφέρεται στους δρόμους αλλά δεν πίστευαν ότι είναι άστεγοι.
«Είναι μια εικόνα, μια πραγματικότητα γροθιά στο στομάχι, που οπωσδήποτε πρέπει να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε» είπαν αναγνώστες.

Πλέον τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν πρωτοβουλίες ώστε με σωστό συντονισμό να φτάσει η προσφορά βοήθειας στην οικογένεια και να βρουν ένα κατάλυμα για να αντιμετωπίσουν το χειμώνα και να παραλάβουν ρουχισμό ή άλλα είδη που προσφέρουν οι συμπολίτες μας.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...