Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Κόκκινη απόδραση!

Κόκκινη απόδραση!
Ο Παναθηναϊκός ήταν πραγματικά καλός. Εξαιρετικός αν υπολογίσει κανείς τα προβλήματα που έχει και την πτώση που έχει επέλθει στην ποιότητά του ρόστερ του. Στημένος σωστά μπλόκαρε την ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Εβγαλε έστω και δύσκολα φάσεις χάρη στην πίεση που άσκησε ψηλά. Σε τέτοια ματς πρέπει έστω και μισή ευκαιρία να την κάνεις γκολ. Δεν την έκανε και το πλήρωσε. Μια αδράνεια πίσω και ο Φουστέρ έβγαλε την ασίστ.


Ο Μήτρογλου δεν χαρίζεται και ο Ολυμπιακός απέδρασε από τη Λεωφόρο. Ακριβώς με τη λήξη. Μια νίκη που πανηγυρίζεται διπλά αφού είναι ντέρμπι. Μια ήττα που πονάει πολύ αφού είναι εντός έδρας και μάλιστα στην εκπνοή. Ο Παναθηναϊκός έχασε, αλλά δεν πρέπει να κλαίει. Οσο κι αν μια ήττα από τον «αιώνιο» είναι πάντα οδυνηρή ο Αναστασίου και οι παίκτες του έβγαλαν πάθος και σχέδιο μέσα στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟ δεν έχει τις δυνατότητες του παρελθόντος. Προσπαθεί να κλέψει παιχνίδια και να χτίσει ομάδα για το μέλλον. Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία αποδέχεται ο κόσμος και χειροκροτεί την προσπάθεια. Μένει η ικανοποίηση και η αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός στην τελευταία φάση πήρε το ντέρμπι. Μπορεί να πανηγυρίζει και δίκαια. Μεγάλη νίκη που ήρθε χάρη στην πάσα του Φουστέρ και την εκτελεστική δεινότητα του Μήτρογλου.

Στο τελευταίο λεπτό; Ναι, γιατί όχι; Τα ματς λήγουν και μετά το 90'. Εψαχναν καιρό μια τόσο μεγάλη νίκη οι «ερυθρόλευκοι» στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εκεί που εδώ και χρόνια κυριαρχούν δεν είχαν καταφέρει να νικήσουν πέρυσι ούτε τον ΠΑΟ μήτε τον ΠΑΟΚ. Το κατάφεραν κι αυτό. Την πρώτη νίκη στη Λεωφόρο σε αγώνα πρωταθλήματος έπειτα από 30 χρόνια (0-1 το 1983 με Εσταβίγιο) ο Ολυμπιακός πλέον θέλει να την συνδυάσει με νίκη επί της Μπενφίκα και μετά με άσο επί του ΠΑΟΚ.

Αν τα καταφέρει θα έχει κάνει το τρία στα τρία σε μια εβδομάδα που θα κρίνει ουσιαστικά όλη τη χρονιά. Δεν έπαιξε σούπερ. Είχε προβλήματα στην ανάπτυξη και με κακή κυκλοφορία δεν κατάφερε να κάνει το παιχνίδι του. Πολλοί φάνηκε να έχουν το μυαλό τους στη Μπενφίκα και παράλληλα να αιφνιδιάζονται από την πίεση που άσκησαν ψηλά οι «πράσινοι». Οπως και να έχει στο φινάλε ισχύει το «τέλος καλό, όλα καλά».
sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...