Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΓΟΥΜΕΡΟ: Κοιμούνται «αγκαλιά» με τον χείμαρρο!


Τα θεμέλια του σπιτιού τους κυριολεκτικά «τρίζουν» από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου, που περνάει ακριβώς δίπλα τους! Ο εφιάλτης επιστρέφει κάθε τέτοια περίοδο, όταν αρχίζουν οι έντονες βροχοπτώσεις.

Αφόρητη έχει γίνει πλέον η κατάσταση για την οικογένεια του κ. Γεωργίου Ζάγκλαρη στο Γούμερο, λόγω των συνεχιζόμενων ζημιών που προκαλούν τα ορμητικά νερά του χειμάρρου, που διασχίζει ακριβώς το κέντρο της τοπικής κοινότητας του Δήμου Πύργου!
Τα βρόχινα νερά συγκεντρώνονται από το ψηλότερο σημείο του χωριού και στη συνέχεια με μεγάλη ορμή καταλήγουν στα χαμηλότερα, περνώντας ακριβώς δίπλα από το σπίτι του κ. Ζάγκλαρη, του οποίου πλέον τα θεμέλια βρίσκονται στον «αέρα» …
«Πρόκειται για τεράστιες υδάτινες ποσότητες, οι οποίες ελλείψει απαραίτητων τεχνικών έργων, κατατρώγουν τις βάσεις του σπιτιού που βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο», ανάφερε έντονα προβληματισμένος στην «ΠΡΩΤΗ» ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο Γούμερο.
Ο ίδιος επεσήμανε πως αλλεπάλληλες φορές στο παρελθόν έχουν γίνει αναφορές προς τη δημοτική αρχή για την επίλυση του προβλήματος, αλλά το θέμα προσκρούει στην αδυναμία που υπάρχει για την επέκταση των τεχνικών έργων σε γειτονική ιδιοκτησία…
Κίνδυνοι…
Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που μένουν πλησίον του χειμάρρου.
«Καθημερινά αντιμετωπίζουμε έννα εφιάλτη και έχουμε φτάσει σε σημείο να πεταγόμαστε τη νύχτα από τα κρεβάτια μας, από την ανησυχία μήπως και παρασυρθεί το σπίτι μας», δήλωσε η γυναίκα του ιδιοκτήτη κ. Παναγιώτα Ζάγκλαρη.
Στο «πόδι» εξάλλου βρίσκεται και όλη η γειτονιά απ’ όπου περνάει το μικρό…ποτάμι εντός του Γούμερου, οι κάτοικοι του οποίου γνωρίζουν καλά τα προβλήματα που δημιουργούνται, χωρίς όμως να μπορούν να παρέμβουν.
«Και στο δικό μου το σπίτι επικρατεί παρόμοια κατάσταση, αφού τα ορμητικά νερά περνούν από δίπλα και η συνεχής διάβρωση του εδάφους έχει επιπτώσεις στην ίδια την ασφάλεια των κατοικιών μας», είπε ο κ. Ιωάννης Ζάγκλαρης που μένει σε πολύ κοντινή απόσταση από τους προαναφερόμενους συγγενείς του. 
 http://www.protinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...